MEĐU RUDARIMA TAMNAVE VELIKI BROJ NOVIH DAVALACA KRVI

Današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, realizovanoj na Površinskom kopu Tamnava, odazvalo se 60 rudara. Osobenost današnje akcije je, da je veliki broj mladih po prvi put dalo krv.

Jedan od njih, koji je danas činom svog prvog učešća u akciji ušao u veliku porodicu dobrovoljnih davalaca krvi je Miloš Živanović: “I pored toga, što je davanje krvi anonimno, dobrovoljno i nenagrađeno, želim da budem davalac krvi i time pomognem ljudima kojima je krv potrebna. Ovo je moje prvo davanje krvi i neću se na tome zaustaviti. Želja mi je da budem jubilarni davalac.”

Nikola Jovanović je danas krv dao po drugi put: “Postao sam davalac krvi iz humanitarnih razloga. Spasiti život nekome! Ja to bukvalno tako vidim. Nastaviću i dalje, a pozvao bih i sve koje zdravlje dobro služi i koji to mogu i žele, da postanu dobrovoljni davaoci krvi. Osećaj da ste nekome pomogli je divan.”   

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi među rudarima je 13. juna u Radljevu, a potom krajem meseca i u Lajkovcu, najavila je koordinator današnje akcije, volonter Crvenog krsta Snežana Lacmanović.

Related posts

Leave a Comment