LAJKOVAČKI LITERARCI U KRALJEVSTVU BELIH RADA

Članovi literarne sekcija „Razigrano pero“ sa svojim pesmama našli su se u još jednom kraljevstvu,  „Kraljevstvu bijelih rada“.

Naime, Međunarodno udruženje stvaralaca ,,Stihom govorim” iz Bijelog Polja, raspisalo je osmi pesnički konkurs za učenike osnovnih škola ,,Kraljevstvo bijelih rada”. Tema na konkursu je bila slobodna, a lajkovački osnovci, učenici OŠ “Mile Dubljević”, koja ima jednu od najboljih u višestruko nagrađivanih  literarnih sekcija u Srbiji, u izuzetno jakoj konkurenciji su ostvarili zapažen uspeh.

“U kategoriji učenika od 6. do 9. razreda članovi  naše literarne sekcije ostvarili su sledeće rezultate: Marija Jeremić, učenica 8/2 sa pesmom „Odrastanje“ osvojila je 2. mesto.

Među osmoro pohvaljenih učenika našao se Luka Radovanović učenik 8/2 sa pesmom „Možda ti dođem“.

Takođe, po odluci žirija, osim radova nagrađenih i pohvaljenih učenika u ovoj kategoriji, u zborniku su svoje mesto našla još dvadeset odabranih radova među kojima su i Anita Prodanić, učenica 7/2 sa pesmom „Majka“ i  Vukašin Marković,  učenik 7/2, sa pesmom „Milica“.

Iskrene čestitke svim mladim autorima čiji su radovi svojim kvalitetom zaslužili da se nađu u Zborniku i organizatoru Festivala ,,Kraljevstvo Bijelih rada“ koji im je pružio priliku da se predstave široj čitalačkoj publici” kaže nastavnica Sonja Milovanović, jedan od rukovodilaca sekcije “Razigrano pero”.

Osmi međunarodni konkurs je počeo 21. decembra prošle godine i trajao je do 1. maja ove godine. Na adresu organizatora je stiglo više od sedamsto radova. Veliki broj kvalitetnih radova je omogućio da se u kraljevstvu poezije, za 2021/22. godinu, izaberu princeze i prinčevi koji su se, po oceni žirija, za nijansu izdvojili od drugih radova. Na ovogodišnji konkurs radove su slali učenici iz: Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore (države domaćina).

Related posts

Leave a Comment