MINISTARSTVO ZDRAVLJA DONIRALO DVA VOZILA LAJKOVAČKOM DOMU ZDRAVLJA, STIŽE I NOVI RENDGEN

U Dom zdravlja Lajkovac stigla je vredna donacija Ministarstva zdravlja Republike Srbije: jedan sanitet i jedno putničko vozilo koji će služiti za prevoz pacijenata na dijalizu. Vrednost oba vozila je oko 10 miliona dinara.

Do kraja jula će preko Ministarstva zdravlja stići i digitalni rendgen, u okviru Programa Svetske banke brzog odgovora na KOVID 19.

Tim povodom je danas u Domu zdravlja Lajkovac predsednik opštine Andrija Živković izrazio veliku zahvalnost Minstarstvu zdravlja i dodao:

” Nivo usluga primarne zdravstvene zaštite za pacijente sa naše teritorije sada će biti podignut na viši nivo. Donacija ova dva vozila omogućiće brži i sigurniji transport pacijenata i svih hitnih slučajeva sa teritorije Lajkovca u valjevsku bolnicu. Mi smo već, u dogovoru sa direktorkom, planirali da Opština kupi jedno od ovih vozila koje je bilo preko potrebno našem Domu zdravlja. Imali smo sreću da smo oba vozila dobili od Ministarstva, tako da ćemo uštedeti znatno novca u budžetu. Još jedan vredan poklon Svetske banke  i Ministarstva zdravlja je novi rendgen uređaj, čime ćemo sigurno podići nivo zdravstvene zaštite. U poslednjih godinu dana u Domu zdravlja je mnogo toga urađeno, ovaj poslednji potez je direktan dokaz za to. Tu je i ambulanta u Jabučju koja je sada u funkciji, a nije radila dve godine, zatim nekoliko lekara je dobilo posao. Sve smo ovo uspeli da ostvarimo zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i direktorke Doma zdravlja Lajkovac sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije. Za kratko vreme dobili smo mnogo toga od države i uradili u Domu zdravlja više nego za prethodnih nekoliko godina, što govori da ako neko želi da radi i veran je svom poslu može puno postići za kratak period. Nastavićemo ovako i ubuduće, jer nam je primarna zdravstvena zaštita i zdravlje ljudi u Lajkovcu jedan od glavnih ciljeva, kako rukovodstva naše opštine tako i svih zaposlenih u Domu zdravlja Lajkovac”.

Predsednik Živković se zahvalio i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i direktorki Doma zdravlja Lajkovac na izuzetno dobroj saradnji u proteklih godinu dana, kao i svim zaposlenima u njemu, koji daju svoj veliki doprinos poštenim radom i nesebičnim savetima svojim pacijentima.

Direktorka Doma Zdravlja Lajkovac dr Jovana Radovanović rekla je da ustanova sada u svom voznom parku ima pet sanitetskih vozila i da je donacija Ministarstva zdravlja veoma značajna i najavila da uskoro stiže još jedna donacija – novi digitalni rendgen:

“Ovo je izuzetno značajna donacija za nas jer dobijamo sanitetsko vozilo koje će  koristiti Hitna pomoć kao vozilo specijalne namene, za hitan transport pacijenata. Drugo vozilo će se koristiti za prevoz pacijenata na dijalizu. U opštini Lajkovac imamo dosta pacijenata koji se dijaliziraju, taj broj je između 15 i 20 pacijenata. Transportno vozilo koje smo dobili od Ministarstva zadovoljava naše potrebe, jer ima sedam sedišta pa ćemo moći da vozimo pacijente čak u jednoj smeni, a do sada smo to radili u dve smene.

Kao donacija Ministarstva u okviru Programa brzog odgovora na KOVID-19 Svetske banke treba da stigne i novi digitalni rendgen, fiksni rendgen najnovije generacije prema podacima koje smo dobili. Prošle nedelje je bila komisija iz Ministarstva zdravlja i potvrdila da Dom zdravlja Lajkovac zadovoljava apsolutno sve uslove za instalaciju ovog rendgena, što očekujemo da bude do kraja jula. Krajem godine naš lekar se vraća sa specijalizacije iz radiologije, što je još jedna dobra vest i za pacijente i za nas u Domu zdravlja Lajkovac, tako da ćemo krajem godine moći da pružimo potpunu radiološku uslugu našim pacijentima”.

Related posts

Leave a Comment