OBELEŽEN JUBILEJ BIBLIOTEKE

Gradska biblioteka Lajkovac obeležila je prigodnim programom svoj jubilej, dve decenije rada na novoj adresi, u ulici Vladike Nikolaja broj 6.

Program obeležavanja jubileja upriličen je u prostorijama biblioteke, u prisustvu brojnih gostiju, prijatelja i saradnika, kao i predstavnika lokalne samouprave.

Prisutnima se prvo obratila direktorka biblioteke Biljana Bogdanović, a potom je usledio prikaz istorijata biblioteke, kroz narativni deo i projekciju pratećih slajdova. Direktorka biblioteke “provela” je prisutne kroz vreme i podsetila na sve značajne momente vezane za nastanak i rad biblioteke.

O drugim aktivnostima, posebno o radionici kaligrafije koju biblioteka uspešno realizuje, govorio je mr Daren milivojević.

Povodom obeležavanja jubileja, kolektiv biblioteke priredio je i jedan dirljiv momenat iznenađenja, u znak sećanja na svoju preminulu koleginicu Jelicu Pakić, prvu školovanu bibliotekarku u Lajkovcu. Portret Jelice Pakić, rad slikarke Stamene Živković iz Lajkovca, koji će stajati u biblioteci, otkrili su njeni sinovi Igor i Saša Pakić.

Nakon oficijelnog dela programa obeležavanja ovog svojevrsnog jubileja, gosti su ostali u prostorijama biblioteke u prijatnom druženju.

Primetno je i da je prostor ispred biblioteke vidno osvežen i uređen, a kako saznajemo, zasluge za to pripadaju biblioteci i firmi “Iva – agrar.”

Related posts