LAJKOVAČKI KLUBOVI I SLEDEĆE SEZONE U KOLUBARSKO – MAČVANSKOJ ZONI

Strmovo je već ranije prebrinulo brige, a posle današnje pobede Železničara protiv Zadrugara i remija Drine u meču protiv Mladosti iz Prnjavora, definitivno je jasno da je i Železničar opstao u Kolubarsko – mačvanskoj zoni. U niži rang takmičenja ide ljubovijska Drina, koja je trenutno poslednja sa tri boda manje od Jedinstva, ali je slobodna u poslednjem kolu.

U lajkovačkom derbiju odigranom danas na Senari viđeno je čak šest golova, a slavio je Železničar sa 4:2 (2:1). Golove su postigli Urošević u 5, Marković u 13, Zeman u 57. i Gajić u 73. minutu za Železničar, a Simeunović u 18. i Novaković u 71. minutu susreta za Zadrugar. Kuriozitet utakmice je da su fudbaleri Zadrugara dobili pet žutih kartona, a igrači Železničara nijedan.

Potpuno rasterećeno Strmovo poraženo je sa 3:0 na gostovanju u Vrelu. U vrlo korektnom duelu bez žutih kartona golove za domaćina postigli su: Obradović u 11. i Đurđević u 45 (iz penala) i 74. minutu.

Pogled na tabelu govori da je Strmovo 1968 na sedmom mestu sa 30 bodova, Železničar deveti sa 27, a Zadrugar deseti sa 26 bodova. Dobra zaliha bodova iz jesenje polusezone doprinela je da Zadrugar, uprkos slabijim igrama, ne sklizne u opasnu zonu. Na 11. mestu je Cer sa 26, sledi Jedinstvo Vladimirci sa 25 bodova i na začelju Drina sa 22 boda.

U poslednjem 26. kolu Zadrugar gostuje Ceru, Železničar dočekuje Ribnicu, a Strmovo lešnički Borac.

Related posts

Leave a Comment