LAJKOVAČKI KULTURNI KOLAŽ: IZLOŽBA SLIKA BILJANE GAVRILOVIĆ I NASTUP HORA

Program pod nazivom „Lajkovački kulturni kolaž“ je u utorak 24. maja od 19 časova u Galeriji Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

U okviru ovog programa biće organizovana izložba slika lajkovačke umetnice Biljane Gavrilović pod nazivom „Slikom kroz vreme“ i kamerni nastup lajkovačkog hora KC „Hadži Ruvim“, koji ove godine navršava dve decenije svog uspešnog postojanja.

U susret svojoj drugoj po redu samostalnoj izložbi, Biljana Gavrilović, talentovana i po osobenom izrazu prepoznatljiva lajkovačka slikarka kaže:  

“Slikama kroz vreme predstavlja zapravo retrospektivu mojih dosadašnjih radova, od samog početka mog stvaranja, pa sve do sada.Tako da će na izložbi biti starih, ali i nekoliko novih radova koji su nastali u toku ove godine. Tema mojih slika su za mene uobičajeni, pejzaži i portreti, u tehnici ulje na platnu,  tempera, akvareli i olovka. To je sve ono po čemu me galerijska publika i poznavaoci mojih slika prepoznaju. Za mene je ovo velika čast napraviti izložbu u galeriji u kojoj sam nekada radila  i izlagala, zajedno sa drugim umetnicima.”

Lajkovački kulturni kolaž vašoj pažnji svakako preporučujemo, biće to sjajan spoj slikarstva i muzike pod sigurnom dirigentskom palicom Uroša Stepanovića.

Iz Arhive portala lajkovacnadlanu.rs izdvajamo najavu prošlogodišnje, prve samostalne izložbe Biljane Gavrilović, tekst koji umetnicu i njenu slikarsku strast predstavlja u punom svetlu:    

Related posts

Leave a Comment