STRMOVO POBEDILO ZADRUGAR, A ŽELEZNIČAR DRINU U LJUBOVIJI

Strmovo je i dalje neumoljivo – danas je u 23. kolu u lajkovačkom derbiju savladalo Zadrugar na Senari sa 3:1 i stiglo do petog mesta na tabeli! Izuzetno važnu pobedu ostvario je i Železničar na gostovanju u Ljuboviji, rezultat je bio 2:0.

Na kraju prvog poluvremena Strmovo je na stadionu Zadrugara vodilo sa 2:0 golovima mladog Luke Stojakovića. Prvi pogodak postigao je u 33. minutu iz jedanaesterca a drugi pred kraj poluvremena – u 44. minutu. Nadu domaćinu dao je Vladimir Jerinić takođe golom iz penala u 68. minutu, ali je već 10 minuta kasnije Zarić zapečatio pobedu gostiju.

Foto: Ekipa FK Strmovo, nakon današnje pobede

Junak pobede Železničara u Ljuboviji bio je Nebojša Marković, koji je praktično za manje od 10 minuta doneo sva tri boda lajkovačkom timu. Marković je u igru ušao u 46. minutu, već u 47. bio strelac prvog gola, da bi to ponovio u 56. minutu. Domaćin je od 82. minuta imao fudbalera manje na terenu jer je odbrambeni igrač Vasiljević zbog prigovora sudiji dobio drugi žuti karton, ujedno crveni.

Posle sjajne prolećne serije Strmovo se izdiglo na peto mesto sa 29 bodova, a četvrtoplasirani Radnički ima samo bod više. Sasvim suprotna situacija je sa Zadrugarom, koje je u drugom delu prvenstva osvojio malo bodova i doveo sebe u poziciju da sklizne u „opasnu zonu“. Trenutno je osmi sa 26 bodova, u sledećem kolu gostuje Budućnost Krušiku, a bodovna razlika među klubovima u donjem delu tabele je mala.  Jedinstvo iz Vladimiraca ima 25, Železničar 24, Cer 23, Borac 22 i Drina 21 bod.

Od ostalih rezultata u ovom kolu izdvajamo remi Radničkog i Budućnost Krušika na petom puku, bilo je čak 3:3, zatim derbi u Vrelu u kojem je domaćin savladao OFK Divci sa 3:0. Pomalo neočekivano je Borac iz Lešnice pobedio u Mionici sa 2:1 i pobegao sa poslednjeg mesta, dok je u derbiju začelja u Vladimircima Jedinstvo pobedilo Cer sa 3:1.

U narednom 24. kolu Kolubarsko-mačvanske zone Železničar dočekuje valjevski Radnički, Strmovo Ribnicu, dok Zadrugar gostuje lideru u Valjevu.

Related posts

Leave a Comment