USPEH JABUČKIH OSNOVACA NA “DANIMA ĆIRILICE”

Učenici jabučke OŠ “Dimitrije Tucović” su i ove godine uspešno učestvovali na konkursu “Dani ćirilice” i dva učenika IV/1. Anja Ranković i Ognjen Ivanović, učiteljice Suzane Tasić, osvojili su dve nagrade.

Treće mesto u kategoriji literarnih radova osvojila je Anja Ranković, za sastav  “Mudre reči deda Stanislava”.

Drugo mesto u kategoriji lutaka u nošnji bakinog rodnog kraja osvojio je Ognjen Ivanović, pod mentorstvom učiteljice  Suzane Tasić.

Na tradicionalnom Dečijem saboru “Dani ćirilice”, konkurs namenjen osnovcima realizovalo je Udruženje „Dani ćirilice Bavanište“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Tema ovogodišnjih 22. „Dana ćirilice” bila je mudrost, a učesnici konkursa imali su priliku da se na temu mudrosti izraze u čak šest ponuđenih formi. 

Dečji sabor „Dani ćirilice” utemeljen je 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata i običaja. Svake godine, kao trag ostane i „Zbornik” najboljih literarnih radova, kao i niz tematskih publikacija ove svetkovine ćirilice, koja je od osnivanja okupila oko 70 000 đaka iz oko 500 osnovnih i srednjih škola iz Srbije i čitavog sveta.

Osvojene nagrade na “Danima ćirilice” su još jedno u nizu priznanja za jabučke osnovce i potvrda već očigledne činjenice, da i u ovoj školskoj godini uistinu vredno i predano rade. Nagrade i priznanja u Jabučje pristižu sa svih strana, za postignute rezultate učenika 0Š “Dimitrije Tucović” u najrazličitijim oblastima.

Related posts

Leave a Comment