USPEŠAN VIKEND LAJKOVAĆKIH ZONAŠA

Veoma važne pobede u 20. kolu Kolubarsko-mačvanske zone na svojim stadionima ostvarili su lajkovački zonaši koji se bore za opstanak: Železničar je pobedio Mladost iz Prnjavora sa 4:0, a Strmovu Jedinstvo iz Vladimiraca sa 3:1. Zadrugar je u Mionici sa Ribnicom odigrao 1:1.

Železničar je poveo protiv ekipe iz Prnjavora sa 1:0 već u 20. minutu autogolom Lazića, ali do kraja poluvremena nije uspeo da poveća prednost. Međutim, sa dva gola u 51. i 56 minutu, strelci su bili Kostadinoski i Torbica, obezbedio je tri boda iz ovog duela. Tačku na još jednu ubedljivu pobedu dizelke stavio je Kostadinoski svojim drugim pogotkom u 84. minutu.

Zarugar je i dalje bez poraza ovog proleća, a remi u Mionici je četvrti zaredom. Domaćin je poveo u 73. minutu golom Petra Stanojevića, koji je pet minuta pre toga ušao u igru. U 85. minutu izjednačio je najbolji strelac Zadrugara Vladimir Jerinić, za kojeg se ispostavilo da se ipak nije ozbiljnije povredio u prethodnom kolu.

Još jedna pobeda Strmova, koje igra sjajno i efikasno ovog proleća. Nova žrtva bilo je Jedinstvo iz Vladimiraca, jedan od suparnika u borbi za opstanak. Domaćin je poveo golom Marka Popovića u 44. minutu, koji je od 17. minuta zamenio povređenog kapitena Dragišu Savkovića. Na 2:0 povisio je Dunjić u 75. minutu, da bi Nikolić povisio rezultat u 80. minutu. Poraz gostiju ublažio je u 87. minutu Milovanović.

Na tabeli Zadrugar je sedmi sa 25 bodova, Strmovo 1968 je deseto sa 20 bodova, koliko ima i Cer, sledi Železničar sa 18, a sada je poslednji Borac iz Lešnice sa 17 bodova, koji je u ovom kolu odigrao nerešeno kod kuće protiv Drine.

Železničar je slobodan u sledećem kolu. Strmovo gostuje u Ljuboviji, a Zadrugar dočekuje Vrelo.

Related posts

Leave a Comment