SREDNJOŠKOLCI U POSETI KOMPANIJI MEI TA U BARIČU

Lajkovački srednjoškolci posetili su kompaniju ,,MEI TA” u Bariču, koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova i kao takva teži da bude svetski lider na tržištu turbo punjača.

Učenici četvrte godine Srednje škole “17. septembar” Lajkovac započeli su posetu obilaskom upravne zgrade i nakon upoznavanja sa radom obišli pogon mašinske obrade u kome se odvijaju tri veoma intezivne aktivnosti: predserijske proizvodnje, instalacije nove opreme i trening za nove radnike.

“Ova poseta je za učenike naše škole bila inspirativna jer su videli CNC mašine, robotsku ruku, kao i razvijanje kritičkog, kreativnog razmišljanja i kreiranje inovativnih ideja koje doprinose rešavanju izazova za bolji svet. Dobrodošlica koju su priredili zaposleni u ljudskim resursima kompanije MEI TA biće zapamćena kod naših učenika, a možda i budućih zaposlenih u ovoj kući”, kažu iz lajkovačke srednje škole.

U pitanju je kompanija koja teži da bude svetski lider na tržištu turbo punjača obezbeđujući komponente visokog kvaliteta, kao što su komponente kućišta turbine i centralnih kućišta koje su u potpunosti livene i mašinski obrađene u fabrici.

Related posts

Leave a Comment