POČELA IZGRADNJA ZELENE PIJACE

Na lokaciji Vojni krug, na prostoru budućeg Agro – biznis centra, danas su u Lajkovcu otpočeli radovi na izgradnji nove Zelene pijace, vredni 17 miliona dinara. Nova pijaca biće pokrivena, imaće zatvorenu mlečnu halu i biće po svim savremenim standardima neophodnim za funkcionisanje moderne pijace.

Početku radova na izgradnji Zelene pijace prisustvovao je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac sa saradnicima.
Povodom konačnog i dugoočekivanog početka izgradnje Zelene pijace i u kontekstu uređenja, osavremenjavanja i modernizacije centra Lajkovca, predsednik Živković je rekao:

“Radimo sve ono što je planirano i ugovoreno u 2018. -toj godini. Jeste decembar, jesu zimski uslovi, ali vreme nam ide na ruku i ja se nadam da ćemo sve što smo planirali realizovati već početkom naredne godine.

I sada smo svedoci, da imamo dva veća gradilišta u centru Lajkovca, a jedno od njih je upravo ova lokacija Vojni krug, gde je konačno počela izgradnja moderne zelene pijace, koja će upotpuniti ovaj Agro – biznis centar, koji je projektovan pre nekih sedam – osam godina. Ja se nadam, da ćemo već u februaru, ako nas vreme posluži, imati modernu zelenu pijacu, koja će biti pokrivena, imaće mlečnu halu i sve pripadajuće uslove koji su neophodni i koje budući zakupci tezgi zaslužuju.

Ono što je bitno, sa početkom izgradnje Zelene pijace, polako zaokružujemo celinu oko same opštine, odnosno centra Lajkovca, da sam centar poprimi obrise gradića, jer smo sa početkom izgradnje nove pijace konačno stekli uslov da raspišemo tender za izgradnju parka na mestu sadašnje pijace, tako da očekujemo da u februaru konačno počne i uređenje i tog dela prostora gde će biti moderan park sa pratećim mobilijarom.

Takođe, u sklopu uređenja samog centra Lajkovca, očekujemo da se radovi na uređenju partera ispred zgrade opštine takođe okončaju u februaru, tako da polako privodimo i te radove kraju.

Vrednost radova na izgradnji Zelene pijace je 17 miliona dinara, sa PDV – om, uređenje partera ispred zgrade opštine je nešto manje – oko 15 miliona dinara, takođe sa PDV – om, park će biti projektovan na 6 miliona dinara, tako da sa ta tri projekta ja se nadam da ćemo taj deo ispred opštine konačno urediti. Akcenat ćemo staviti i na uređenje šetališta na reci Kolubari, tako da se trudimo da planski gradimo i ulepšavamo Lajkovac.

I ono što ja napominjem, jeste da ono što što smo obećali i uradimo i privodimo kraju i ja mislim da ljudi u opštini Lajkovac konačno mogu da veruju , jer ono što planiramo budžetom i realizujemo. I danas smo svedoci svega toga. Nešto je sigurno krenulo i kasnije, neplaniranom dinamikom, ali je bitno da je krenulo.

Ako vremenski uslovi dozvole, već u prvim mesecima naredne kalendarske godine imaćemo završenu i modernu zelenu pijacu i moderno uređen prostor ispred zgrade opštine, a na proleće, ja se nadam i pre, da će Lajkovčani moći da uživaju u parku koji je dugo godina nedostajao Lajkovcu, tako da će sam centar mnogo lepše izgledati i biti mnogo prijatniji ambijent nego do sada.”

Related posts