GODINE UZLETA U JASLICAMA

Tim medicinskih sestara i vaspitača iz PU „Leptirić“ u tekućoj radnoj godini realizovao je projekat sa decom jaslenog uzrasta i decom iz mlađih vaspitnih grupa uključujući i roditelje, pod nazivom „Kad proradi naša mašta od kantica može svašta“, koji je odobren od komisije za procenu radova predškolskih ustanova i biće prikazan na stručnim susretima medicinskih sestara predškolskih ustanova narednog meseca u Vrnjačkoj Banji. Autori i realizatori projekta su: Grozdana Pantelić, Milica Ilić, Jelena Ašković- medicinske sestre, kao i vaspitači Gordana Brdarić i Anđela Tuka.

„Projekat je odobren od komisije za procenu radova predškolskih ustanova i biće prikazan na stručnim susretima medicinskih sestara predškolskih ustanova u Vrnjačkoj Banji koji će se održati od 26. do 29. maja 2022.

Projekat je u skladu sa Novim osnovama programa koji predstavlja novine i prve promene vezane za tzv. „Godine uzleta“. Svaki deo prostora ima svoju autentičnost i podstiče istraživanje u funkciji učenja.

Kroz mnoštvo prirodnih materijala koje su donosila deca i roditelji, kroz životno praktične aktivnosti deca su stvorila produkte kojima su upotpunila prostorne celine u sobama, holovima i hodnicima.

Tokom realizacije ovog projekta ostvarena je saradnja između tri grupe, razvijao se osećaj zajedništva, otvoren za nova iskustva, prihvatani predlozi i inicijative svakog deteta.

Nastala je saobraćajna prostorna celina pogodna za dečiju igru i učenje, izložbe šešira, automobila, kula od kantica, krevetići za bebe, kuhinja za igru…

Početni procesni pano verodostojno je prikazao svim zaposlenima kao i roditeljima kako mašta, kreativnost i stvaralaštvo od najjednostavnijih i svima dostupnih stvari mogu da upotpune dečiju igru – izrađeni su mnogi instrumenti od prirodnih materijala što je upotpunilo muzičku prostornu celinu.

Radeći ovaj projekat uživali su i deca i njihovi vaspitači, a poseban pečat i kvalitet je dala saradnja sa roditeljima.

Ovo je petnaesti projekat koji će naša ustanova prikazati na stručnim susretima medicinskih sestra predškolskih ustanova i verujemo da će i ovaj put tim koji je radio uspešno predstaviti našu ustanovu i razmeniti pozitivna iskustava iz vaspitno obrazovnog rada sa drugim ustanovama”, pojasnila je direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar.

Related posts

Leave a Comment