SAOPŠTENJE GRADSKE BIBLIOTEKE LAJKOVAC

Saopštenjem za javnost, koje prenosimo u celosti, oglasila se Gradska biblioteka Lajkovac:

Gradska biblioteka Lajkovac je kulturna ustanova na teritoriji Opštine Lajkovac, koja baštini dugu tradiciju. U našoj biblioteci smo ugostili mnoge pisce, akademike, predavače, književnike i organizovali druge kulturne manifestacije. U pitanju je ustanova koja ima posebno mesto pod kulturnim nebom Srbije.  

U istoriji postojanja nije se desilo da biblioteka i direktor, odbiju nečije gostovanje, odnosno promociju knjige. Posebno vodimo računa o zavičajnim  piscima. Njima posebno dajemo podršku i vetar u leđa. Svako ko želi da prikaže program ili promoviše knjigu može da podnese zahtev ili da usmeno obavesti biblioteku. U slučaju da nismo u mogućnosti sami da iznesemo program, imamo saradnju sa drugim institucijama u našoj opštini.

Pozivamo pisca, Velju Žunjića, da se javno izvini i dementuje izjave na društvenim mrežama, da je Gradska biblioteka Lajkovac odbila da promoviše njegovu knjigu.

Izjavom i komentarima na društvenim mrežama nanenta je velika šteta Gradskoj biblioteci Lajkovac, njenom ugledu. Napominjemo i da je pisac imao dve promocije u organizaciji Gradske biblioteke, kao i preporuke i pomoć za  gostovanja po Srbiji.  Ako bude želeo, može imati promociju, pod uslovima kao i svi drugi.

Gradska biblioteka Lajkovac

Related posts

Leave a Comment