U LAJKOVCU UKUPNO 42 OBOLELA OD POČETKA PANDEMIJE COVID – 19

 

Potvrđena su još dva nova slučaja korona virusa, za koja su pozitivni rezultati na pre par dana urađene testove stigli danas. Juče i danas stiglo je i nekoliko negativnih rezultata testova na koronu. U novom talasu je na području lajkovačke opštine obolelo ukupno 13 osoba, od kojih je troje već izlečeno, a deset je u izolaciji. Dve osobe su hospitalizovane u Opštoj bolnici Valjevo zbog određenih vrsta pneumonija, ali kod njih nije potvrđeno prisustvo korona virusa.

Takođe, evidentna je i činjenica da je par osoba sa ovog područja zbog korona virusa hospitalizovano u Beogradu, jer imaju beogradsko socijalno. Te osobe su na evidenciji obolelil onih područja gde imaju prijavljene adrese i tim kanalima se i istražuju njihovi kontakti, tako da nema bojazni da oni ostaju u nekoj vrsti vakuma, jer nadležni preduzimaju sve neophodne aktivnosti, kao i u svim drugim slučajevima.

Od početka pandemije COVID – 19, ukupno su na području lajkovačke opštine obolele 42 osobe, 30 osoba je izlečeno i dve osobe su u prvom talasu preminule.

I pored utiska da je epidemiološka situacija na području lajkovačke opštine povoljnija u odnosu na okolne sredine, nadležni poručuju da se ne treba opuštati, da je najuputnije ponašati se krajnje oprezno, uz maksimalno poštovanje svih preporuka i mera Kriznog štaba za borbu protiv COVID – 19.

Related posts