PODELJENA 52 AUTO – SEDIŠTA

Danas je u opštini Lajkovac organizovana tradicionalna podela auto-sedišta roditeljima beba rođenih u prethodnih godinu dana.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Lajkovac, iz sredstava od novčanih kazni naplaćenih za saobraćane prekršaje na teritoriji opštine Lajkovac. Svake godine se deo tih sredstava odvaja za nabavku auto-sedišta, radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja za najmlađe žitelje lajkovačke opštine.

Po realizovanom javnom konkursu, danas su podeljena 52 sedišta ukupne vrednosti 600 hiljada dinara. Auto sedišta je uručila članica Opštinskog veća Dajana Nenadović, a na početku se prisutnima kratko obratio predsednik Andrija Živković.

– Želim vam da uživate sa svojom decom i da nas sledeće godine bude još više. Kao i svake godine obezbedili smo auto sedišta, kako bismo olakašali prevoz i vama i vašim bebama, a pre svega povećali njihovu bezbednost u saobraćaju. Nadamo se da ćemo sledeće godine obezbediti i kolica, što će biti dodatno rastrećenje za vas, a sa naše strane novi podsticaj za povećanje nataliteta u opštini Lajkovac.

Prvi put je održana i kratka edukacija o značaju korišćenja auto sedišta za mališane i o njihovoj pravilnoj upotrebi, o čemu je u ime Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije govorio saobraćajni inženjer Đorđe Vranješ.

– Ovo je jedan mnogo lep gest naše opštine i hvala im puno. Dobili smo ranije i za prvo dete, evo sada i za Stefana. Vozač sam i tačno znam koliko je sve ovo danas važno za bezbednost dece u saobraćaju. Naša lokalna samouprava očigledno pomno prati potrebe porodica sa decom i ja sam zahvalna na tome, rekla je Ivana Todorović iz Donjeg Lajkovca, nakon preuzimanja auto – sedišta za svoje drugo dete.

Članica Gradskog veća Dajana Nenadović izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg događaja, nadajući se da će sledeće godine biti više dece i više sedišta, pa i dečjih kolica, a sve sa ciljem povećanja nataliteta u opštini Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment