VEĆE U SUSRET SKUPŠTINI, USPEŠAN POČETAK GRAĐEVINSKE SEZONE

Na ovonedeljnoj sednici Opštinskog veća opštine Lajkovac, koja je bila jedna u nizu pripremnih za predstojeće martovsko zasedanje lokalnog parlamenta, na dnevnom redu našlo se deset tačaka. Sednica Skupštine opštine Lajkovac zakazana je za sredu 30. mart, a nakon sednice veća, predsednik opštine Andrija Živković je, pored najvažnijih odluka koje je veće usvojilo, govorio i o predstojećem zasedanju lokalnog parlamenta, kao i brojnim radovima koji obeležavaju početak građevinske sezone i prvu polovinu godine prvenstveno:

“Sredinom iduće sedmice je redovna sednica skupštine, pa u tom kontekstu je mahom bilo i ovo zasedanje. Mislim prvenstveno na set odluka koje se vezuju za komunalno – stambene, građevinske i urbanističke poslove, koji će ići na narednu skupštinu.

Nakon sednice skupštine sledi priprema prvog rebalansa budžeta, koji će u zavisnosti od tih odluka biti ili nešto ranije, ili kada je uobičajeno vreme I praksa, u junu mesecu. Očekujemo, da u drugoj polovini godine intenziviramo radove koje smo planirali za ovu kalendarsku godinu.

Ono što nas sigurno očekuje u narednim danima jeste podela autosedišta za sve bebe koje su rođene u 2021. godini na teritoriji opštine Lajkovac, uz sve uslove koje su porodice morale da ispune.

Ono što će obeležiti prvu polovinu ove godine jeste početak radova na izgradnji Seoske kuće u Pepeljevcu. Radovi su ugovoreni ovih dana, a početak radova će uslediti najverovatnije već u petak. Dakle, ono što smo planirali proteklih godina, evo konačno i realizujemo.  Ako, pre svega vremenske prilike dozvole i ugovor se potpiše, u narednim danima, već do kraja naredne sedmice možemo da očekujemo početak radova na izgradnji Seoske kuće u Pepeljevcu.

To je ono što je najbitnije, ono što će obeležiti prvu polovinu godine, uključujući i sve one radove koji su bili aktuelni prethodnih dana.

Takođe, očekuje nas i da u narednim danima krene i druga faza izgradnje fekalne kanalizacije u sklopu projekta „Čista Srbija“. U prvoj fazi ovog projekta urađena je kanalizacija u naseljenom mestu Rubribreza, druga faza jeste izgradnja kanalizacije za naseljeno mesto i potpuna rekonstrukcija postojećeg postrojenja u Lajkovcu. Nadam se, da će u  narednim mesecima krenuti i treća faza –  izgradnja fekalne kanalizacije i izgradnja novog postrojenja za naseljeno mesto  Bogovađa.

To je ono što je najbitnije i što obeležava početak ove građevinske sezone.”

Većina usvojenih odluka na ovoj sednici veća dobiće svoju konačnu verifikaciju u sredu, na predstojećoj sednici lokalnog parlamenta.

    

Related posts

Leave a Comment