PREDSTAVLJANJE KNJIGE POEZIJE VOJKANA ĐURĐEVIĆA “SRCE KUCA ODJEKOM OD DRUGOG”

U organizaciji Gradske biblioteke, u utorak 8. marta od 18 časova u Gradskoj kući u Lajkovcu biće predstavljena knjige poezije „ Srce kuca odjekom od drugog“, autora Vojkana Đurđevića iz Valjeva.

“Poetska zbirka Vojkana Đurđevića otvara svemoćno prostranstvo istinske slobode i radosti, one koju je čovek pod balastom civilizacije davno izgubio. Srce, njegovo poticanje i pripadanje, mesto na kojem mu je sve na mestu, simbol je ljubavi i kroz zbirku razvija alegoriju večno postojanja božanskog kao ljubavi po sebi, čovečnog kao božanske ljubavi i umetnosti kao dara besmrtnosti onima koji su u njoj prepoznali svoje blago.”

Vojkan Đurđević rođen je 15. novembra 1967. godine u Valjevu. Studirao je Mašinstvo na beogradskom univerzitetu od 1987. do 1991. godine. 1991. godine počinje da se bavi umetnošću, a svoju prvu samostalnu izložbu imao je već 1992. godine. Od tada do danas je imao brojne samostalne  i grupne izložbe u region, uključujući i Lajkovac. Bavi se i ikonopisom, grafičkim dizajnom, animacijom multimedijalnih prezentacija, veb dizajnom i di-džejingom. Piše poeziju i prozu.

Nakon uspešnog predstavljanja izložbom svojih slika, ovo je prvo predstavljanje umetnika lajkovačkoj publici poezijom.

“Moje iskustvo sa lajkovačkom publikom je sjajno. Pozivam ljubitelje umetnosti, posebno prijatelje iz Lajkovca gde će se održati ovo književno veče, ali i sve moje drage prijatelje koji su u mogućnosti da dođu i prisustvuju,” kaže Vojkan Đurđević u susret promociji svoje knjige poezije  “Srce kuca odjekom od drugog“, koja će se u Lajkovcu održati na Dan žena.

Gostovanje jednog nadarenog multimedijalnog umetnika neobičnog senzibiliteta i veče poezije Vojkana Đurđevića, sjajan je poklon lajkovačkim damama na dan 8. marta, kao i svim ljubiteljima poetskog stvaralaštva.

Dakle, 8. mart, 18 časova, Velika sala Gradske kuće, ovaj događaj vašoj pažnji neizostavno preporučujemo.

Related posts

Leave a Comment