RADOVI NA ANINAMA I POD SNEGOM

Ekipa arheologa na čelu sa Radivojem Arsićem, bez obzira na prve snegove, svakodnevno je na terenu na lokalitetu Anine, a radovi će biti prekinuti samo u slučaju ekstremnih mrazeva i vremenskih nepogoda.

Neverovatan je entuzijazam arheologa angažovanih na lokalitetu Anine, koji i pod snegom nastavljaju svoj rad, a sudeći po ushićenju arheologa Radivoja Arsića, stiče se utisak i da su arheolozi na pragu nekog novog bitnog otkrića.

Iz Turističke organizacija Opštine Lajkovac i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo poručuju, da će istraživacki radovi na nalazistu ”Anine” u Ćelijama do kraja godine biti nastavljeni, bez obzira na vremenske prilike.

Podsećamo, krajem novembra usvojenim predlogom za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture na području lajkovačke opštine, milion dinara opredeljeno je upravo za nastavak istraživanja na arheološkom nalazištu Anine u Ćelijama.

Planirano je da radovi budu nastavljeni čim vremenske prilike to budu dozvolile. Izdvajanjem sume od milion dinara za nastavak istraživanja Opština Lajkovac obezbedila je kontinuitet radova na važnom arheološkom nalazištu Anine.

Generalna zamerka bila je tada, da se sa realizacijom Konkursa za projekte iz oblasti kulture kasnilo, ali da će ako vremenski uslovi to dozvole, radovi ipak biti nastavljeni i u zimskom periodu. I upravo to se dogodilo.

Related posts