DAN POSLE FINALA KUPA SRBIJE

Odbojkašice lajkovačkog Železničara nisu sinoć uspele da odbrane trofej Kupa Srbije, osvojen prošle godine – Crvena zvezda je bila bolja u finalu i pobedila rezultatom 3:1, po setovima 25:18, 25:14, 18:25 i 25:23.

Crvena zvezda je Kup Srbije osvojila osamnaesti put, ali prvi posle osam godina. Železničar je trostruki osvajač u poslednjih pet godina, od toga je u dva finala savladao Zvezdu, tako da su se Beograđanke napokon revanširale lajkovačkoj ekipi.

Oko 3000 gledalaca u Sportskoj hali Lajkovac napravilo je izvanrednu atmosferu, u kojoj Železničar prvi put nije uspeo da iskoristi prednost domaćeg parketa.

Treba istaći da je u publici bilo i dosta navijača Crvene zvezde i Partizana (zbog muškog finala), te gostiju Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac i klubova učesnika finala.

Crvena zvezda je bila dominantnija i potpuno zasluženo podigla pobednički pehar. Presudila su prva dva seta, koja je Zvezda dobila prilično lako ponajviše zahvaljujući tandemu Drča – Bošković, ali se videlo da je cela ekipa vrlo raspoložena za igu i motivisana.

Velika borba vođena je u prvom delu trećeg seta, nakon čega je ekipa koju sa klupe predvodi Branko Kovačvić, sa četiri uzastopna bloka stigla do prednosti, a nešto kasnije je sa 25:18 smanjila ukupan rezultat i vratila se u meč. Tek što je počeo četvrti set, pri rezultatu 2:1 za Železničar, Ljubica Milojević, srednji bloker ekipe Lajkovca, doživela je povredu kolena i morala je da napusti teren. U početku se činilo da ovaj peh neću uticati na Železničar, koji je nastavio sa odličnom igrom i poveo sa 11:6. Ipak, ekipa Milana Gršića se postepeno vraćala u meč i preokrenula rezultat na 20:17. Uprkos naporima odbojkašica Železničara i velikoj podršci sa tribina, do kraja je Crvena zvezda sačuvala stečenu prednost i sa 25:23 ostvarila veliku pobedu.

U pobedničkoj ekipi najefikasnije su bile Lazić sa 15, Bošković sa 14, Delić sa 12 i Živojinović sa 11 poena. Kod Železničara Mirosavljević je osvojila 17, Kutlešić 15 (čak 8 blokada), a Uzelac 11 poena.

U finalu muškaraca Partizan Sokerbet pobedio je Mladog radnika iz Požarevca sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:15 i 25:22. Partizan je trofej nacionalnog kupa osvojio posle 32 godine pauze, osmi put ukupno.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić uručio je pobednički pehar Lazaru Marinoviću, kapitenu Partizan Sokerbeta, dok je kapitenu Crvene zvezde Bojani Drči pehar predao Ivan Knežević, generalni sekretar OSS. Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, i Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, predali su srebrne medalje odbojkašicama Železničara. Zlatko Petrović, delegat Skupštine OSS iz Lajkovca, zajedno sa Đulom Mešterom, prvim potpredsednikom OSS, uručio je zlatne medalje odbojkašima Partizan Sokerbeta.

Za najbolje pojedince finalnih utakmica (MVP) proglašeni su Bojana Drča, tehničar i kapiten Crvene zvezde i Novica Bjelica, srednji bloker Partizan Sokerbeta. Trofeje im je uručio poznati TV voditelj Ognjen Amidžić, specijalni gost OSS na finalu.

Jelena Nikolić, potpredsednik OSS, predala je Anici Kutlešić, kapitenu Železničara, trofej namenjen finalisti Kupa Srbije.

Lajkovac se i ovoga puta pokazao kao sjajan domaćin jednog velikog i zahtevnog sportskog događaja, a odlični organizatori zajednički su bili Odbojkaški savez Srbije, Odbojkaški klub Železničar i JU Ustanova za sport i omladinu Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment