OSMOMARTOVSKI KONCERT FRANCUSKO – SRPSKE MUZIKE

Osmomartovski koncert francusko-srpske muzike u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” održaće se u Lajkovcu 8. marta od 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra. Lajkovčani će uživati uz najlepše šansone, šlagere i etno džez u izvođenju profesora iz Pariza Petra Gojkovića, Lorana Prokopića i ansambla “Svilen konac”.

“Loran Prokopić je vrsni šansoner francusko srpskog porekla, mnogi ga porede sa čuvenim Draganom  Stojnićem, a Petar Gojković profesor klarineta i solo pevanja ostavio je trag kroz nezaboravne šlagere, gradske melodije i etno džez koji je prihvaćen u svetu. Petar Gojković je predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske i autor Svetosavskog bala na Seni. A Svilen konac je jedan od najboljih gradskih ansambala na Balkanu, koga čine vrhunski vokali i solisti na violini, harmonici, klavijaturi, a tu je Stenli na koji je uneo poseban stil sviranja na kontrabasu, a koji je decenijama svirao i u grupi” Galija”. Ovakvim programom želimo da vratimo varoški kulturni duh koji je Lajkovac imao još od prolaska prvog voza, pa pored amaterizma i popularnih programa, želimo da publici damo mogućnost uživanja u muzici  koja je ostavila trag za sva vremena, u čemu će nam pomoći muzičari svetskog glasa”, kaže Milutin Ranković, direktor Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac.

“Dobro došli 8. marta u 19 časova u salu bioskopa, na Osmomartovski koncert francusko-srpske muzike u Lajkovcu”, poručuje Ranković, u ime organizatora programa.

Related posts

Leave a Comment