TRADICIONALNA SOLIDARNOST RUDARA KOLUBARE

U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lajkovac, na Površinskom kopu Tamnava – Zapadno polje u Kaleniću, u toku je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja će trajati do 14 časova. Tokom prva četiri sata akcije, krv je već dalo 40 rudara.

„Ovo je izuzetno dobar odziv i sasvim izvesno plan današnje akcije biće nadmašen. Naredna akcija je 14. marta na Površinskom kopu Radljevo, a 31. marta biće realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u centru Lajkovca, kojoj će se priključiti i lajkovački srednjoškolci“, kaže Mile Mašković, saradnik Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije.

Ivan Jovanović iz Slovca, upravo je po 64.-ti put dobrovoljno dao krv. Kaže, da kada je humanost u pitanju, ni on ni njegove kolege rudari nikada nemaju dilemu i da su uvek tu da doprinesu humanim gestom.

Pandemija korona virusa, kako saznajemo, među rudarima nije uticala na smanjenje broja učesnika akcija dobrovoljnog davanja krvi, a i u okolnostima pandemije, podsećamo, opština Lajkovac je ostala Šampion solidarnosti. 

Related posts

Leave a Comment