JEDNA OSOBA PREMINULA, 1 NOVOZARAŽENI

Od posledica korona virusa preminulo je još 12 osoba na području Kolubarskog okruga: u Valjevu je preminulo 8 osoba i u Ljigu, Osečini i Lajkovcu preminula je po jedna osoba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 1013 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 74 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 35 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđen 1 novi slučaj Kovid – 19 infekcije.

Od početka februara na području Lajkovca registrovano je 458 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 111, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1175 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 4126 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 50646.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 86 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 13  pacijenata. 

Juče su u Valjevu hospitalizovana  3 kovid pacijenata, 2  nevakcinisanih i 1 vakcinisan .

Related posts

Leave a Comment