U POSLEDNJEM KOLU ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA PROTIV SPARTAKA

U poslednjem, 18. kolu Superlige Srbije, pre početka plej-ofa, odbojkašice Železničara igraju u Subotici protiv Spartaka. Utakmica se igra u petak 25. februara od 19 časova. Bez obzira što će Spartak dati sve od sebe jer bi se pobedom eventualno domogao plej-ofa, Železničar je apsolutni favorit.

U subotu se sastaju Srem-Inđija i Klek-Partizan, dok se u nedelju igra veliki derbi između Jedinstva i Crvena zvezde (18 časova, RTS 2) i meč između Uba i TENT-a, koji nema takmičarski značaj jer ove dve ekipe svakako ostaju na četvrtom i petom mestu.

Železničar je obezbedio drugo mesto, a do prve pozicije bi došao osvajanjem tri boda u Subotici i porazom Jedinstva od Crvene zvezde.

U plej-of ulazi osam ekipa i sastaju se prema plasmanu u ligaškom delu: prvi-osmi, drugi-sedmi, treći-šesti i četvrti-peti. Sigurni parovi su: Crvena zvezda – Partizan i Ub – TENT. Jedinstvo i Železničar igraće protiv Inđije i Srema, a ko protiv koga znaće se posle 18. kola. Srem i Inđija će u međusobnom duelu odlučiti ko će zauzeti sedmo, a ko osmo mesto, a Jedinstvo pred svojom publikom odlučuje da li će ostati na prvom mestu.

U svakom slučaju, plej-of je priča za sebe, što je pokazalo i prošlo prvenstvo, kada je Železničar u ranoj fazi izgubio od Partizana. Međutim, posle vrlo sigurne igre i 12 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, lajkovačke odbojkašice ulaze u završnicu ovog prvenstva sa puno samopouzdanja, a 6. marta u Sportskoj hali Lajkovac očekuje ih i finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

Related posts

Leave a Comment