U NEDELJU VELIKI DERBI SRPSKE ŽENSKE ODBOJKE!

U nedelju od 18 časova u Sportskoj hali Lajkovac, u finišu prvenstvenog dela Superlige, sastaju se aktuelni šampion i osvajač Kupa Srbije, igra se veliki komšijski i srpski derbi ženske odbojke: Železničar – Ub!

Posredstvom prenosa na RTS 2 utakmicu će moći da prate ljubitelji odbojke širom Srbije, ali se očekuje puno navijača oba tima u lajkovačkoj hali.

U pitanju su dve izuzetno kvalitetne ekipe, a gledajući spoj kvaliteta i internacionalnog iskustva možda i najjače u državi, uz respekt za takođe sjajne timove Zvezde, Jedinstva i TENT-a.

Šef stručnog štaba Branko Kovačević odlično je ukomponovao sastav. Železničar se plasirao u finale nacionalnog kupa, ima kontinuitet dobre igre i fantastičan niz pobeda u prvenstvu i Kupu. Železničaru je ova pobeda neophodna ako želi da osvoji prvu poziciju pred plej-of, za šta je neophodan i poraz Jedinstva od Zvezde u poslednjem kolu i to na svom parketu.

Ub jeste četvrti u prvenstvu, ali je završio igranje u Ligi šampiona, ekipa je bogatija za jedno veliko iskustvo, motivisana drugom pobedom nad Mađaricama i sada se potpuno okreće domaćem prvenstvu. Već neko vreme jači su za Anu Jakšić, a od nedavno i za legendarnu Slađanu Erić, koja je zaigrala posle dve godine pauze.

Sinoć su odigrane dve utakmice 17. kola u kojima su favoriti ostvarili ubedljive pobede od 3:0: Crvena zvezda protiv Kleka, a Jedinstvo u gostima protiv Inđije. Danas igraju Partizan – Spartak i TENT – Srem.

Related posts

Leave a Comment