SRBI SLAVILI U DALASU

Lajkovčanin Nemanja Jovanović Jogi, košarkaški trener sa impozantnom nacionalnom i međunarodnom karijerom, angažovan u Dallasu na Univerzitetu SMU koji se takmiči u prvoj diviziji američke koledž košarke, na poziciji Direktora za inidividualni razvoj igrača, upravo ima razlog za veliku profesionalnu i ličnu satisfakciju:

„Dobili smo ekipu Hjustona koja je 6. rangirana u celoj Americi (od 357 ekipa). Obično se pobede nad ovakvim ekipama proslavljaju sa utrčavanjem publike na teren… Za našu ekipu nastupa Stefan Todorović, član u19 reprezentacije Srbije, koji je igrao odlično u ovoj utakmici, što je dovelo do oduševljenja srpskog dela publike. Na utakmici su bili i igrači NBA ekipe Maverkisa, da nas podrže, uključujuci i našeg trenera Igora Kokoskova i igrača Bobana Marijanovića.

Rezultat utakmice bio je bio SMU 85 – Hjuston 83. Bila je ovo najbolja pobeda za SMU od 1967. godine, uzimajući u obzir rejting protivnika. Utakmici je prisutvovao i Džordž Buš,  43. predsednik Amerike“.

Srbi se su se spektakularno radovali pobedi u Dalasu,  uključujući i Bobana Marijanivića.

Slike: Justin Kaplan, SMU fotograf

Evo kako je o ovom događaju izvestio najuticajniji medij u Dalasu:

https://www.dallasnews.com/sports/smu-mustangs/2022/02/09/smu-rides-out-early-storm-uses-moody-magic-to-upset-no-6-houston-in-best-win-of-the-season/?fbclid=IwAR2EDZSu3piOlC_b0_oCVF0gs7c6Qt_0naGTyXg4H0ZQVbKKzf6zHIa21zk

Related posts

Leave a Comment