JEDNA OSOBA PREMINULA, 20 NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminule su još tri osobe. Preminule su dve osobe sa području Uba i preminula je jedna osoba sa područja Lajkovca.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 877 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 63 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 306 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 20 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 290 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 285, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 3493  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3177 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 40443.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 89 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 7 pacijenata. 

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 17. januara:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 16. januara:

Related posts

Leave a Comment