DANAS 36, U PRVOJ POLOVINI JANUARA 245 NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu su preminule još dve osobe. Preminula je po jedna osoba u Valjevu i u Osečini. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 874 osobe, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Juče je prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, na teritoriji Kolubarskog okruga testirano ukupno 848 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 340 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno još 36 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 245 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 242, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 2928  obolelih od korona virusa.

Do sada su na području Lajkovca ukupno potvrđena 3132 slučaja Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 39793.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 72 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 11 pacijenata. 

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 15. januara:

.

Related posts

Leave a Comment