OBAVEŠTENJE ZA PRIVREDNIKE: OTPOČELE PRIJAVE ZA KORIŠĆENJE OLAKŠICA IZ PROGRAMA EKONOMSKIH MERA

Obaveštenje o korišćenju olakšica iz Programa ekonomskih mera za suzbijanje posledica po privredu od epidemije Kovida 19:

Obaveštavaju se privrednici sa teritorije opštine Lajkovac da je u toku prijava za korišćenje olakšica iz Programa ekonomskih mera za suzbijanje posledica po privredu od epidemije Kovida 19 . Bliže informacije o samoj proceduri i zadatim rokovima nalaze se na linku:
https://www.mfin.gov.rs/aktivnosti/ministar-mali-poziv-privrednicima-da-se-prijave-za-program-ekonomskih-mera/.

Kada su u pitanju zahtevi za kredite za likvidnost i trajna obrtna sredstva bliže informacije mogu se dobiti na linku: https://fondzarazvoj.gov.rs/lat/obavestenja/0.
Uslovi i sadržaj potrebne dokumentacije biće objavljeni na sajtu Fonda za razvoj Republike Srbije.

OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE LAJKOVAC
ODELJENJE ZA PRIVREDU I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

DODATNA INFORMACIJA U VEZI ISPLATE NOVČANE POMOĆI POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA:

Isplatu novčane pomoći poljoprivrednim gazdinstvima vrši Ministarstvo finansija – Uprava za trezor, na osnovu podataka iz evidencija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Registra poljoprivrednih gazdinstava i Veteriranrske baze. Isplata se vrši direktno na namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdnistava, te nije neophodno podnositi zahtev na osnovu stanja u navedenim evidencijama na dan 16.04.2020. godine i nije neophodno podnositi zahtev za ostvarivanje prava na ovaj vid podrške.

Related posts