ODRŽANA JOŠ JEDNA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Danas je održana još jedna sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac, 29. po redu, po svemu sudeći definitivno poslednja u ovoj godini. Inače, većina tačaka dnevnog reda sa ove sednice neće naći se na sledećem zasedanju skupštine, koje će biti održano u sredu 29. decembra.

Među najznačajnijim odlukama 29. sednice je predlog Cenovnika komunalnih usluga „Gradske čistoće“ za 2022. godinu, zatim Program sa troškovnikom manifestacije „Ulica otvorenog srca“, kao i nabavka novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu decu u vrtiću i osnovnim školama.

U izjavi za medije po završetku sednice predsednik opštine Andrija Živković govorio je upravo ovim tačkama dnevnog reda:

– Kao što sam govorio na prethodnom veću, postoje izgledne šanse da posle 11 godina cena vode za korisnike u opštini Lajkovac bude niža u odnosu na prethodne godine. Po rečima direktora, optimalno sniženje koje bi komunalno preduzeće moglo da izdrži bilo bi 10 odsto, što je oko 15 dinara niže po kubiku. Do ovoga ne bi došlo da prethodnih godina nije puno urađeno na rešavanju gorućih problema, pre svega na smanjenju gubitaka na mreži. Zahvaljujući otkrivanju i saniranju gubitaka na mreži visina računa prema komunalnom Lazarevac drastično su smanjeni i naše preduzeće ih bez problema izmiruje. Početkom godine sagledaćemo celokupnu situaciju, ali prema rečima direktora izgledne su šanse da građani opštine Lajkovac plaćaju nižu cenu vode. Očekuje nas dalje rešavanje pitanja vodosnabdevanja, ovo je daleko od normalnog snabdevanja, ali je znatno bolje nego u prethodnom periodu, pogotovo u višeim delovima Lajkovca. Nama je jako bitno da se u narednom periodu realizuje projekat brane Stubo-Rovni ili bušenje novih bunara u Nepričavi, kako bismo dobili nove kapacitete i tako bismo mnogo bolje rešili problem vodonsbadevanja u opštini Lajkovac.

Predsednik Živković je istakao da je opština Lajkovac prvi put izdvojila sredstva za nabavku novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu decu u vrtiću i osnovnim školama „Mile Dubljević“ i „Dimitrije Tucović“, 131 paketić prema spisku dostavljenom iz ovih ustanova, i nada se da ćemo ta praksa biti nastavljena. Osvrnuo se i na predstojeću manifestaciju „Ulica otvorenog srca“ koja će biti održana u četvrtak 30. decembra:

– Ovo je program vredan pažnje, jedino imam primedbu, na šta mislim da ubuduće treba da obrate pažnju i Kulturni centar i Turistička organizacija, da obrate pažnju da to bude neradnim danom kako bi što više ljudi moglo da poseti manifestaciju, jer je sigurno da se pravi zbog posetilaca, a radnim danom od 10 dosta je onih koji neće moći da dođu. Videćemo da li će biti održana ispred Gradske kuće, ako vreme bude loše biće premeštena u Kulturni centar ili Halu sportova, mada je najbolje da se održi na otvorenom prostoru.

Na sednici je verifikovano i nekoliko odluka sa telefonskih sednica veća.

Related posts

Leave a Comment