TROJE NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminula je još jedna osoba. Preminula je osoba sa područja Uba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 835 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 25 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca laboratorijski su potvrđena tri nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 31, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 530 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2876 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1949 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36643.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 90 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 21 pacijent. 

Juče su u Valjevu hospitalizovana 3 kovid pacijenta, od kojih je 2 nevakcinisanih i 1 vakcinisan.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 27. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 26. decembra:

Related posts

Leave a Comment