ŽELEZNIČAR POBEDIO JEDINSTVO POSLE NEIZVESNIH PET SETOVA

Utakmica dva vodeća tima Superlige Srbije, Železničara i Jedinstva iz Stare Pazove, potpuno je opravdala epitet derbija kola i ovog dela prvenstva. Posle velike i neizvesne borbe dva odlična rivala, Železničar je uz veliku podršku navijača pobedio sa 3:2, po setovima 10:25, 25:17, 25:23, 24:26 i 15:12. Lajkovački superligaš se izjednačio sa Jedinstvom po broju pobeda, ali je Jedinstvo ostalo na prvom mestu sa bodom više. Posle ovog kola sledi prvenstvena pauza od mesec dana, posle koje Železničar gostuje TENT-u.

Susret je krenuo jako loše po Železničar jer su u prvom setu gošće rano stekle dominaciju i veliku prednost, samopouzdanje im je do kraja ovog perioda igre bilo na izuzetno visokom nivou, dok su domaće igračice bivale sve nervoznije i nisu mogle da pariraju igri Jedinstva. Od samog starta drugog seta potpuno drugačija situacija: Železničar je drastično popravio servis (sjajnu seriju imala je Aleksandra Uzelac), poremetio prijem Jedinstva, a sa time je krenula i bolja igra u polju. Rano su stekle veliku prednost koju su održale do kraja, uz manji pad koncentracije pred kraj seta.

Velika borba se vodila u trećem i četvrtom setu, u kojima su se ekipe smenjivale u vođstvu, neizvesno je bivalo do samog kraja, da bi naše odbojkašice dobile treći, a gošće četvrti period igre. Treba istaći da da su naše odbojkašice u četvrtom setu ispustile prednost od 19:14. Uzbudljiv je bio i tajbrek, ali su u završnici odbojkašice Železničara imale više koncentracije i napravile manje grešaka. Železničar je osvojio više poena iz napada (66-59) i imao dva asa više, dok je Jedinstvo dominiralo u bloku (17-12), ali je napravilo znatno više grešaka (22-14).

Najefikasnija u našem timu bila je Mirosavljević sa 24, Batinić je osvojila 17, Uzelac 14, Kutlešić 12, Milojević 11, Antonijević 3, Perović 2 i Savićević 1. U redovima Jedinstva najbolji poenteri bile su Tica sa 25 i Kockarević sa 23.

Šef stručnog štaba Branko Kovačević smatra da je njegova ekipa zasluženo pobedila. “Večeras su igrale dve ekipe koje su do sad pokazale najviše, pružile su jednu dobru partiju. Mi smo malo zakazali u bloku i kod krajnjih napadača se video umor, ali svakako odlična utakmica”. Aleksandra Uzelac se nada da će sa pobedama nastaviti i u sledećoj godini. “Zadovoljni smo rezultatom današnje utakmice i drago nam je da smo pobedile. Nažalost nismo uspele da pobedimo sa 3:0 ili 3:1 da bismo ostvarile prvo mesto na tabeli. Ipak, igrale smo odlično, bio je vrlo naporan meč, ali to smo i očekivali”.

Rezultati ostalih utakmica 13. kola: Crvena zvezda – Inđija 3:0, Spartak – Ub 2:3, Partizan – TENT 0:3 i Klek – Srem 0:3.

Crvenu zvezdu je prvi put kao šef stručnog štaba vodio mladi Milan Gršić, nakon smene iskusnog trenera Aleksandra Vladisavljeva posle tri uzastopna poraza. Ubljanke su u Subotici prokockale vođstvo od 2:0 u setovima i neočekivano se namučile da dođu do pobede.

Jedinstvo je prvo sa 11 pobeda i 34 boda, a Železničar drugi sa 11 pobeda i 33 boda. Zvezda na trećem mestu ima 10 pobeda i 30 bodova, četvrti Ub devet pobeda i 30 bodova, koliko ima i TENT sa pobedom manje. Slede Inđija, Srem, Partizan, Spartak i Klek, koji je bez pobede i sa samo jednim bodom.

Related posts

Leave a Comment