U VELIKOM DERBIJU ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA U SUBOTU DOČEKUJU JEDINSTVO

U subotu 25. decembra od 18 časova, u Sportskoj hali Lajkovac, odbojkašice Železničara dočekuju vodeće Jedinstvo iz Stare Pazove u 13. kolu Superlige Srbije. Veliku borbu za prvu poziciju na tabeli prenosiće RTS na Drugom programu.

Posle uspeha sa Crvenom zvezdom, ovo je još jedna  vrlo značajna prvenstvena utakmica za lajkovačke odbojkašice, jer može biti odlučujuća za liderski poziciju pred početak plej-ofa. Trenutno vodi Jedinstvo sa 11 pobeda i 33 boda, a Železničar je drugi sa 10 pobeda i 31 bodom. Trijumfom u direktnom duelu Železničar će se izjednačiti po broju pobeda, a ako to učini rezultatom 3:0 ili 3:1 osvojiće tri boda (Jedinstvo nijedan) i preuzeti prvo mesto na tabeli.

Železničar igra na svom terenu, pa će i podrška verne publike biti dragocen motivacioni faktor u ovom važnom derbiju u borbi za liderstvo na tabeli.

Železničar se nalazi u sjajnoj seriji od 11 uzastopnih pobeda u prvenstvu i kupu, uz dodatnu motivaciju plasmanom u finale Kupa Srbije. Bilo bi jako važno da takav trend zadrži u ovom meču, mada devojke do kraja takmičenja očekuju dva jača protivnika: TENT i Ub, dok se Jedinstvo sastaje sa Obrenovčankama i Crvenom zvezdom (poslednje kolo). Naravno, među pretendentima na prvo mesto i dalje je Zvezda, koja ima pobedu manje od Železničara.

U ostalim utakmicama ovog kola večeras se sastaju Crvena zvezda – Inđija i Spartak  – Ub, a sutra Partizan – TENT – i Klek – Srem.

Related posts

Leave a Comment