URUČENA DONACIJA IZ ČIKAGA ŠKOLI U LAJKOVCU

Na dan školske slave uručena je O.Š. Mile Dubljević” u Lajkovcu donacija Kompanije „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, koji su i sami svojevremeno bili učenici ove škole. Ukupna vrednost prispele donacije je oko 450.000 dinara, a svakog momenta treba da pristigne i ostatak donacije od blizu 300 000 dinara.

Sasvim primereneo, na dan Svetog Save, u ime donatora, donaciju je školi uručio Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine Lajkovac:

“Imam čast da ovu donaciju uručim školi, u ime kompanije „3MD“ iz Čikaga i braće Dragana i Miloša Pavlovića. To je donacija vredna negde oko 450 000 dinara. Pored ovoga, treba svakog momenta da pristigne i ostatak donacije , a u pitanju je deo nameštaja: ormari, stolice, konstrukcija za košarkašku tablu za školu u Ratkovcu i još neki sportski rekviziti…Pored sportskih rekvizita, prispeo je instrumentarij za muzičko vaspitanje, elektronska oprema, štampači i ostalo, što će sigurno doprineti olakšanju rada škole i centralne u Lajkovcu i izdvojenih odeljenja u našoj opštini.

Mi smo i simbolično odabrali ovaj dan – Savindan, školsku slavu i slavu svih prosvetitelja, da uručimo ovakav poklon, donaciju školi.

Zahvalio bih se u ime Lajkovčana kompaniji „3MD“ iz Čikaga i braći Pavlović na ovoj donaciji.”

Povodom dobijene donacije, Biljana Žujović, direktorka O.Š. “Mile Dubljević” je rekla:

” Kao direktor škole, u ime svih učenika i svoje lično ime, ja se zahvaljujem braći Draganu i Milošu Pavloviću na ovoj donaciji. Na dan školske slave, mi nismo mogli dobiti lepši poklon od ovoga! Ovo je jako human gest, koji svedoči o tome da ljudi koji su otišli iz naše zemlje nisu zaboravili svoju zemlju , svoje nekadašnje sugrađane, školu koju su i sami pohađali …Svakako će ovaj njihov gest biti zabeležen u analima škole.

Ovo je, dakle, samo deo pristigle donacije, a ostatak će pristići svakog momenta.

Sa prvim lepim danima, sredstvima od dela donacije i škola u Bogovađi dobiće novo stepenište.

Gledali smo da sve što nam je potrebno i što će poboljšati rad u budućnosti ovom prilikom naručimo i naši donatori su to uvažili. Ja stvarno nemam šta više reći, sve što bih rekla bilo bi malo da se zahvalim za sve što su učinili za našu školu.”

Kako saznajemo, braća Pavlović imaju i poslovnih ambicija vezanih za Srbiju. Svoj biznis planiraju da delimično presele u Beograd i Lajkovac, što će inicirati i otvaranje novih radnih mesta i doprinos jačanju ovdašnjeg privrednog potencijala.

Related posts