PLANINARI “ĆIRE” DRUGI NA MANIFESTACIJI “120 VRHOVA SRBIJE”

Povodom obeležavanja 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji, Planinarski savez Srbije organizovao je manifestaciju „120 vrhova Srbije“, a priznanja i nagrade na osnovu konačnog plasmana, najuspešnijim osnovnim organizacijama planinarskih društava dodeljene su na godišnjoj dodeli nagrada Planinarskog saveza Srbije juče, na Međunarodni dan planina. PSD “Ćira Lajkovac je u konačnom plasmanu zauzelo 2. mesto. Lajkovački planinaru su kao nagradu dobilu zahvalnicu, šator i popust u iznosu od 30% za domaće cipele za sve svoje  članove.

Cilj manifestacije „120 vrhova Srbije“, bio je da se kroz jednu verstu igre na simboličan način obeleži 120 godina organizovanog planinarsva u Srbiji. Ideja je da se mladima pruži izazov koji je u skladu sa modernim društvenim prilikama, ali bez ograničenja na godine starosti i popularizacija manje poznatih , odnosno manje posećenih vrhova Srbije.

Pravila igre i način realizacije u ovom takmičenju bili su prilično kreativni i zanimljivi.

Učesnici igre mogli su biti svi zainteresovani članovi Planinarskog saveza Srbije. Minimum tri člana iz istog planinarskog kluba-društva bili su u obavezi da na osnovu unapred zadatih naziva vrhova i koordinata dođu do vrha i naprave dokaz da su tu bili. Bilo je moguće i da jedan klub za jedan vikend posalje i više video zapisa. Samo je bilo bitno da je vrh sa spiska i da na akciji bude minimum tri člana iz jednog kluba, a tabelu vrhova u Excel formatu planinari su preuzimali na sajtu PSS.

Dokaz se sastojao od horizontalnog video klipa (min 15 sec) vrha i okoline, članova ekipe, izgovorenog datuma snimanja, naziva vrha i naziv planinarkog društva….

Ekipa je svoj video dokaz slala na Viber i objavljivala ga javno, na ličnim ili klupskim profilima na nekoj od društvenih mreža.

Rezultat svake ekipe računao se u konačnom plasmanu osnovnoj planinarskoj organizaciji u kojoj su članovi ekipe učlanjeni.

Igra je startovala početkom aprila sa datumom objavljivanja na sajtu PSS i trajala je do 11. decembra.

U tabeli koja sadrži sve zadate vrhove, vodila se evidencija ekipa koje su prve došledo zadatih vrhova i evidencija svih ostalih ekipa na svim vrhovima. Tabela je popunjavana na osnovu redosleda pristizanja video poruka u aplikaciji Viber. Računale su se samo ekipe koje pošalju video dokaze, u skladu sa uputstvima iz pravila takmičenja. Tabela je ažurirana jednom nedeljno.

Sve u svemu, planinari Srbije su bili vrlo ažurni u ovoj manifestaciji, a planinari lajkovačkog Ćire su u oštroj konkurenciji ovu uspešnu godinu zaokružili drugom nagradom na manifestaciji „120 vrhova Srbije“.

Related posts

Leave a Comment