JEDAN NOVOOBOLELI, 23 AKTIVNA SLUČAJA

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu je preminulo još devet osoba: u Valjevu šest, u Ubu dve i jedna u Mionici. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminula je 781 osoba, od kojih je  bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubilo 59 osoba. 

Iz Zavoda za javno zdravlje napominju, da i današnji izveštaj sadrži ažurirane, naknadno pristigle podatke broja obolelih i umrlih.

Sudeći po zvaničnim podacima, epidemiološka situacija na području opštine Lajkovac je prilično stabilna. Broj novozaraženih na dnevnom nivou je već duži vremenski period jednocifren, često sa jednim ili dva nova slučaja laboratorijski potvrđene infekcije Kovid – 19, a broj aktivnih slučajeva pao je na 23 osobe obolele od korona virusa.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 51 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca je laboratorijski potvrđen jedan novi slučaj infekcije Kovid -19.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 23, a  aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 565 osoba obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2832 slučaja Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1905 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 35952.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 117 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 23 pacijenta. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 10 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i dvoje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 9. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 8. decembra:

Related posts

Leave a Comment