DERBI ODBOJKAŠICA ZVEZDE I ŽELEZNIČARA U BEOGRADU

Veoma značajna utakmica za OK Železničar igraće se u petak 10. decembra od 18:30 časova u beogradskom Sportskom centru Voždovac, u okviru 11. kola Superlige Srbije. Sastaju se drugoplasirana Crvena zvezda i trećeplasirani Železničar.

Derbi se igra u trenutku kada je Zvezda uzdrmana prvim porazom u prvenstvu (od Partizana), dok odbojkašice Železničara ne znaju za poraz već sedam uzastopnih mečeva.

S obzirom da su u usponu forme, devojke lajkovačkog superligaša bi igračicama Zvezde mogle da se revanširaju za jedini prvenstveni poraz na svom parketu: desilo se to baš u drugom kolu, kada su, posle vođstva Železničara od 2:0, Beograđanke napravile veliki preokret i dobile naredna tri seta.

Pre svega je ova utakmica značajna za rasplet u vrhu tabele i ko će imati lakši raspored na startu plej-ofa, jer ni ove sezone neće biti Mini lige. Pobedom u Beogradu Železničar bi se izjednačio po broju pobeda sa Crvenom zvezdom, a onda preostaje da u 13. kolu u Lajkovcu dobiju još jednog direktnog konkurenta za sam vrh tabele – Jedinstvo iz Stare Pazove.

U svakom slučaju, očekuje nas kvalitetna odbojka i uzbudljiv meč, uz nadu u pobedu u prestonici tima iz Lajkovca. Prenos utakmice će moći da se prati na JuTjub kanalu Odbojkaškog saveza Srbije: https://www.youtube.com/OSSRBOdbojkaskisavezSrbije

Ostali parovi 11. kola: Ub – Srem, Partizan – Jedinstvo, Klek – TENT i Spartak – Inđija.

Related posts

Leave a Comment