DEČIJA PREDSTAVA “VELIKI SVET MALE ZOE” U PETAK U PODNE

Predstava za osnovce „Veliki svet male Zoe“ je na dečijem pozorišnom repertoari lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u petak 10. decembra  u 12 časova u sali bioskopa.

Najavljujući ovu zanimljivu dečiju predstavu, koja u petak u podne gostuje u Lajkovcu, glumac Petar Mihailović, koji u predstavi igra deku Životu, a koji je inače jedan od rukovodilaca ovdašnje Škole glume,  je za portal lajkovacnadlanu.rs pojasnio:  

“Predstava je naš samostalni projekat, nastala u saradnji sa Kulturnim centrom Krupanj, a u Beogradu je na redovnom repertoaru požorišta “Pan teatar”.”

U predstavi dakle igraju beogradski glumci Petar Mihailović (široj publici poznat po ulogama u serijama “Tajna vinove loze (Bora), Crveni mesec (Dragiša), Aleksandar od Jugoslavije ( Petar Živković)….i drugim, kao i Aleksandra Đurić i Tijana Janković, koje dugo godina uspešno igraju za decu u beogradskim dečijim pozorištima.

O PREDSTAVI “VELIKI SVET MALE ZOE”

Jedna sasvim  obična devojčica Zoe se bori sa pubertetom i onim što isti nosi. Da li se zaista bori? Da li će uspeti da se izbori? Da li samo treba da se prepusti? Kako da poveruje u sebe ?

Na njenom specijalnom mestu, na tavanu njene kuće ona mašta i sanjari, plače i smeje se, pleše i gleda u zvezde . A onda, njeni pra pra pra  pra pra baka i deka, Karanfila i Života,  izlaze iz slike, koja stoji na tom tavanu  mnogo godina, zaustavljaju vreme . . i kreće akcija, igra, sanjarenje, strah, maštanje . Oni će pokušati da joj pomognu da zavoli sebe, da poveruje u sebe, da postane hrabra, ali i da ostane to što je, jednostavno Zoe.  . .Da li će i uspeti i kako ?!

tekst i režija: Aleksandra Đurić

muzika: Novak Ašković

U predstavi igraju:

Zoe: Tijana Janković

baka Karanfila: Aleksandra Đurić

deka Života: Petar Mihailović

Related posts

Leave a Comment