JEDAN NOVOOBOLELI

Od posledica korona virusa preminule su još dve osobe u Kolubarskom okrugu, po jedna u Valjevu i Ubu. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 772 osobe, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 59 osoba sa područja opštine Lajkovac.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 53 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca je laboratorijski potvrđen još jedan  slučaj Kovid-19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 29, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 576 osoba obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2829 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih su u ovoj godini obolele 1902 osobe.  Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 35849.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 123 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 19 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 6 kovid pacijenata i svi juče hospitalizovani kovid pacijenti su nevakcinisani.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 7. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 6. decembra

Related posts

Leave a Comment