JEDNA OSOBA PREMINULA, DVOJE NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još pet osoba, od kojih je jedna preminula osoba sa područja opštine Lajkovac. Preminule su tri osobe sa područja Valjeva i jedna osoba sa područja Mionice. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 770 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 59 stanovnika lajkovačke opštine.   

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je 26 novozaraženih, a korona virus je laboratorijski potvrđen kod dve osobe sa područja Lajkovca.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 38, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 606 osoba obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2828 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolela 1901 osoba.  Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 35796.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 123 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 21  pacijent. 

Juče su u Valjevu hospitalizovana 4 kovid pacijenata, od kojih je 3 nevakcinisana i 1 vakcinisan.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 6. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 5. decembra:

Related posts

Leave a Comment