TRADICIONALNA SOLIDARNOST RUDARA

U organizaciji lajkovačkog Crvenog krsta, Crvenog krsta Srbije  i Instituta za transfuziju krvi Srbije, pretposlednjeg dana novembra uspešno je među rudarima “Kolubare” realizovana još jedna u nizu ovogodišnjih akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi realizovanoj u Tamnavi Zapadno polje – Kalenić, odazvala su se 63 davaoca krvi , od kojih je krv dalo 57 lica.

Volonter Crvenog krsta Snežana Lacmanović izrazila je zadovoljstvo rezultatom prve od tri u nizu lajkovačkih decembarskih akcija i podvukla da evidentno dolazi do smene generacija među davaocima krvi:

“Naša redovna akcija u Tamnavi bila je uspešna. Imali smo danas i puno davaoca, koji su to danas svojim prvim davanjem krvi postali. Savim prirodno, dolazi do smene generacija, tako da će seniore u davanju zameniti mladi. Hvala rudarima na njihovoj nesebičnosti, uvek su tu za one kojima dragocena tečnost život znači! Zdravi bili!”

Do kraja godine, u organizaciji lajkovačkog Crvenog krsta biće realizovane još dve akcije dobrovoljnog davanja krvi: za dve sedmice među rudarima u Radljevu (13. decembra) i na iskraju godine još jedna završna u Lajkovcu.

Prilika za najhumaniji mogući gest, dobrovoljno davanje krvi, koje nekome život znači je jedan od lepših načina da se zaokruži stara godina.

Related posts

Leave a Comment