NIKOLA SELAKOVIĆ POSETIO LAJKOVAC, SNS PRED GRAĐANE IZLAZI SA REZULTATIMA

*IZBORI 2020*

U okviru kampanje za lokalne pokrajinske i republičke izbore, Nikola Selaković, član predsedništva SNS, inače generalni sekretar predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posetio je danas Lajkovac.

Na platou Gradske kuće, Selakovića je dočekalo rukovodstvo lajkovačkog odbora SNS, kao i mladi aktivisti stranke, koji su upriličili štand sa informativnim materijalom koji sadrži prezentaciju rezultata rada lokalne vlasti u prethodnom periodu.

Pre razgovora sa građanima Lajkovca, aktivistima stranke i lokalnim stranačkim rukovodstvom, Selaković je u izjavi za medije u Lajkovcu rekao: ” Srpska napredna stranka na ove izbore pred građane Srbije i građane Lajkovca izlazi sa najvažnijim, ali i najvrednijim jednim adutom, a to su rezultati. Mi smo stranka koja ima ozbiljne i svugde vidljive rezultate.”

Selaković je podsetio da se danas od Beograda do Lajkovca stiže za manje od pola sata, upravo zahvaljujući autoputu Miloš Veliki, autoputu koji je ozbiljan rezultat, koji povezuje Lajkovac sa prestonicom i Evropom, a sa druge strane to je put koji ide i prema Čačku i Preljini.

Vlast u Opštini Lajkovac, podsetio je Selaković, izgradila je na desetine kilometara regionalnih i lokalnih puteva, upravo se rekonstruiše srednja škola u Lajkovcu i škola u Bajevcu, radi se puno toga i sve je vidljivo, prokomentarisao je i prelepu fontanu ispred opštinske zgrade, a pomenuo je i novoizgrađeni park u centru Lajkovca, uređen prostor ispred Doma zdravlja, novi vrtić sa pet jaslenih grupa, bazen koji se upravo privodi kraju, kao i novu Zelenu pijacu, koja je od velike koristi poljoprivrednicima za plasman njihovih proizvoda, a i svim građanima.

“U narednom periodu čeka nas još puno toga, ali da bi smo shvatili koliko je sve to važno, a puno toga nisam nabrojao, treba da se setimo 2014. godine i ono od čega smo tada krenuli: devastirana Srbija, ekonomski posustala i poklekla, na ivici ambisa, katastrofalne poplave, a danas smo u situaciji da nabrajamo satima šta je sve urađeno, puteve, ulice, škole, Domove zdravlja…Ipak, pred nama je još puno rezultata koji čekaju da budu urađeni. Lajkovac je potrebno snabdeti zdravom pijaćom vodom. Kriza u vodosnabdevanju Lajkovca mora da prestane. Lajkovac to zaslužuje i to će i dobiti. Da bi to dobio, mora da postoji dobra sprega između lokalne i republičke vlasti. Takođe, potrebno je da se uradi mnogo toga, što građani sa pravom očekuju. Oni vide promene, ali sa pravom očekuju mnogo više i bolje.

Urađeno je dosta toga na nivou republike, uspeli smo da smanjimo nezaposlenost, da smanjimo javni dug Srbije, da povećamo naš ugled u svetu i zbog toga je potrebno da Lajkovac bude, ne samo pružno, već u budućnosti i drumsko čvorište ovog dela Srbije, što će se dogoditi izgradnjom koridora Vožd Karađorđe, koji će se ovde ukrstiti sa autoputem Miloš Veliki . Takođe, izgradnjom obilaznice oko Lajkovca obezbedićemo izgradnju nove privredne zone za ovu divnu varošicu u Srbiji i mlade ljude koji će tu moći da se zaposle. U sklopu plana Srbije 2025. koji će obezbediti i jeftinu stanogradnju za mlade bračne parove, što će mladima omogućiti da ostanu ovde da žive.

Sve ono što smo uradili do sada, sve ono što radimo i sve ono što ćemo uraditi, zahvaljujući ozbiljnoj vizionarskoj politici, vrednoj, marljivoj i predanoj politici koju promoviše naš predsednik Aleksandar Vučić, radimo ni zbog koga drugog, već za našu decu i zato pozivam građane Lajkovca i Kolubarskog okruga da 21. juna izađu na izbore i na tim izborima složno, jedinstveno zaokruže broj 1. Aleksandar Vučić – ZA NAŠU DECU, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.”

Lider lajkovačkih naprednjaka Nenad Džajević, aktuelni zamenik predsednika opštine i prvi na listi SNS na lokalnim izborima je rekao, da je u nastavku izborne kampanje prekinute pandenijom danas u Lajkovcu jako bitan i drag gost i da mu je uvek drago kada u posetu Lajkovcu dolaze visoke zvanice, jer je to i prilika da se upoznaju sa ovdašnjim aktivniostima, rezultatima i potrebama. Ovakve posete su, rekao je, pored markentiškog aspekta, često i prilika za nove investicije i nove projekte. Džajević je konstatovao i da se izborna kampanja nastavlja nakon što je država u uslovima pandemije uspešno prebrodila borbu protiv epidemije virusa korona, upravo zahvaljujući merama predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, stručnog tima…Pomenuo je i sve mere države i lokalne samouprave preduzete u cilju pomoći najugroženijim kategorijma stanovništva, uz posebnu brigu za najstarije i posebnopaket mera namenjen privredi u cilju ublažavanja posledica.

“Fokus kampanje, kao i na nivou cele Srbije, je za našu decu. Svakako se nadam i uveren sam da ćemo ostvariti odličan rezultat na izborima i da će građani prepoznati sve naše rezultate i ideje, pri čemu su najmlađi u prvom planu i njihova budućnost i da ćemo imati mogućnost za još jedan mandat. Uveren sam, da ćemo pored svih drugih sadržaja, izgradnjom obilaznice oko Lajkovca i formiranjem Industrijske zone, otvoriti nove mogućnosti, pored EPS -a, da mladi ostaju ovde, da ovde formiraju svoje porodice i da žive u Lajkovcu. Nadam se da će Lajkovčani tu ideju potvrditi svojim glasom na biralištima.”

Related posts