DRUŽENJE SA DEČIJIM PISCEM U ŠKOLAMA U PEPELJEVCU I JABUČJU

Učenici nižih razreda škola u Pepeljevcu i Jabučju družili su se danas sa dečijim piscem Biljanom Marković Jevtić.

“Imala sam zadovoljstvo da se družim sa decom mlađih razreda u OŠ „Mile Dubljević” IO Pepeljevac i OŠ „Dimitrije Tucović” u Jabučju. Uživali smo u interaktivnoj radionici na kojoj sam predstavila svoju knjigu „Avantura na vidiku”. Kroz malu lutkarsku predstavu podsetili smo se koliko su značajni priroda, sreća, mudrost, drugarstvo i koliko ljubav može biti moćna. Razgovor i igra sa najmlađima je neprocenjiva vrednost za jednog pisca za decu”, rekla je prepuna utisaka Biljana Marković Jevtić, nakon gostovanja u dve škole u svom zavičaju.

Katarina Marković, učiteljica škole u Pepeljevcu je vidno zadovoljna posetom dečijeg pisca i efektima radionice:

“Bilo je to jednočasovno druženje, jedna jednočasovna avantura za učenike naše škole. Na zanimljiv način je pocela avantura. Biljana Marković Jevtić se najpre obratila đacima prvacima jednom svojom pesmom. Roman ,,Avantura na vidiku” je potpuno primeren učenicima mlađeg školskog uzrasta, tako da je događaj u potpunosti animirao pažnju učenika.  Dotakla se i romana ,,Navijam za saptača” i na slikovit način im je prenela ulogu šaptača u pozorištu….Učenici su imali priliku da dečijem piscu postave nekoliko pitanja o romanima, junacima i veštini pisanja.  Odgovarajući na putanje šta žele da budu kada porastu, među dobijenim odgovorima su se našli sportisti, balerina, uciteljica, pa i pisac.

Promocija je realizovana u školi, uz postovanje epidemioloških mera.  Jednočasovno druženje je završeno zajedničkim fotografisanjem sa piscem, uz obećanje da ćemo je pozvati na 100.-ti rođendan škole. Na rastanku je učenicima škole poklonila dve knjige (,,Avantura na vidiku”i ,,Navijam za saptaca”), koje je i potpisala. Iz  škole smo otišli puni utisaka, lepih reči i produbljenih shvatanja o pisanju, veštinama pisanja, kao i o junacima novog doba u svetu knjiga i kulturnog zivota mladih naraštaja.”

Biljana Marković Jevtić, poreklom iz Lajkovca je afirmisani i višestruko nagrađivani dečiji pisac. Radost susreta dece sa dečijim piscem bila je obostrana, a ovo je primer, kako se uz samo malo dobre volje može učiniti nešto lepo i korisno.

Related posts

Leave a Comment