CEV KUP ZNAČAJNO EVROPSKO ISKUSTVO ZA ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA

Železničar iz Lajkovca, aktuelni pobednik Kupa Srbije, završio je učešće u evropskim kupovima u šesnaestini finala Kupa CEV. Turski Ezačibaši eliminisao je lajkovački klub, pošto je danas u svojoj dvorani u Istanbulu pobedio i u drugoj utakmici sa 3:0, po setovima 25:16, 25:21 i 25:13.

Jedna od najboljih evropskih ekipa bila je veliki favorit tako da su odbojkašice Železničara igrale potpuno rasterećeno, stičući tako značajno iskustvo igranja evropskih klupskih utakmica. I ponovo je tim Branka Kovačevića pružio solidan otpor, pogotovo u drugom setu. Treba istaći da u revanšu Tijana Bošković nije ulazila u meč, dok je Maja Ognjenović bila u timu, kao glavni organizator igre Ezačibašija.

Za Železničar najviše poena osvojila je Uzelac – 8, Batinić 6, Mirosavljević i Savićević po 5, a Kutlešić, Perović i Ivanović po 3 poena. U turskom timu najefikasnije su bile Baladin sa 13, Heirman sa 10 i Adams sa 9 poena.

Železničar sada u potpunosti može da se okrene pripremama za polufinalne utakmice Kupa Srbije, protivnik je TENT, kao i nastavku prvenstva, a u oba takmičenja pokazuje sve bolju igru i rezultate.

Related posts

Leave a Comment