TROJE PREMINULO, 4 NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još osam osoba. Po tri osobe preminule su u Valjevu i Lajkovcu i u Ubu i Osečini još po jedna osoba. Od početka epidemije, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 697 osoba. Na području Lajkovca je bitku sa kovidom do sada izgubila 51 osoba.  

Iz Zavoda za javno zdravlje napominju, da se broj umrih i broj obolelih ažurira po pristizanju prijava, tako da u današnjem izveštaju evidentirani slučajevi nisu pokazatelj stanja samo u prethodnom danu.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo,  u Kolubarskom okrugu još 48 laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije, od kojih su na području Lajkovca četiri nove osobe zaražene korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 136 osoba obolelih od korona virusa, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1300.

Do sada je na području Lajkovca od početka epidemije 2744 obolelelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 176 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 24 pacijenta. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 5 kovid pacijenata i svi su nevakcinisani.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 15. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 14. novembra:

Related posts

Leave a Comment