NAJUSPEŠNIJA BICIKLIJADA

Danas je održana tradicionalna sportsko- rekreativna biciklijada koju organizuje i sprovodi Kancelarija za mlade opštine Lajkovac. Bila je ovo ubedljivo najuspesnija biciklijada do sada.

Trasa biciklijade bila je: okupljanje i polazak u 10:00 sati kod Jolića vodenice na Kolubari, cilj etno selo u Markovoj Crkvi. Učesnici su vozili preko Pepeljevca, Strmova, Pridvorice i Ratkovca, a ukupna dužina trase je dvanaest kilometara.

Na startu se okupilo izmedju 150 i 170 uglavnom mladih Lajkovčana i manji broj starijih i dece. Najmladji učesnik Ivan samo je samo pet godina, najstarija gospodja Radmila 56 godina.

Uz pratnju policije, sanitetskog vozila Doma zdravlja, kamiona putara JP Gradske Cistoće i obezbedjenja iz Ustanove za sport i omladinu, kolona biciklista je veoma brzo i bez problema stigla do cilja u Markovoj Crkvi ,nikad brze za samo sat vremena.

Na sportskim terenima škole održana su turnirska takmičenja u malom fudbalu, basketu i odbojci. U malom fudbalu pobedila je ekipa Jabučanaca, sastavljena mešovito od dečaka i devojčica.

Posle užine i kratkog odmora, učesnici biciklijade su u 14:00 casova krenuli nazad u Lajkovac.
Kancelarija za mlade je za sve učesnike obezbedila užinu i osveženje (vodu i sokove), a članovi obezbedjenja su dobili majice i kačkete.

“Posebno se zahvaljujemo: Policijskoj stanici Lajkovac, Ustanovi za sport i omladinu, JP Gradska Čistoća, KC Hadži Ruvim, Domu zdravlja, Srednjoj skoli “17 septembar”, Osnovnoj skoli “Mile Dubljevic”, Osnovnoj skoli “Dimitrije Tucovic”. Pojedincima: komandiru policijske stanice i policajcima koji su obezbedjivali manifestaciju, direktorima Ustanova , Preduzeca i škola, profesorima Fizicke culture, fotografu i svima ostalim volonterima koji su požrtvovano dali svoj doprinos. Takođe, želim da se zahvalim i da dam Crni gran pri onima koji su bili pozvani a nisu se pojavili: PSD “Cira” , Ekološki pokret “Castrum Brodare” i Učenicki parlament Srednje škole, rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU, u ime organizatora Kordinator KZM Radovan Bajić.

Related posts