ODBOJKAŠKI SPEKTAKL U SREDU U LAJKOVCU, DOLAZI TURSKI EZAČIBAŠI (CEV KUP)

U šesnaestini finala Kupa CEV aktuelni osvajač Kupa Srbije lajkovački Železničar u sredu 17. novembra dočekuje izvanrednu ekipu Ezačibašija iz Istanbula, za koju igraju naše Maja Ognjenović i Tijana Bošković. Utakmica u Sportskoj hali Lajkovac počinje u 19 časova, uz prenos na TV Arena Sport 1.

Bez obzira na TV prenos, verujemo da će atraktivan protivnik i prilika da se uživo na delu gledaju Tijana i Maja privući puno Lajkovčana u Sportsku halu.

Revanš utakmica je zakazana za sredu 24. novembar od 17 časova po našem vremenu, u dvorani Ezačibaši u Istanbulu.

Nije Železničar imao sreće prilikom žrebanja, turski tim je veliki favorit, ali verujemo da će našim devojkama ovakav izazov biti motivacija za što bolju igru. Velika je stvar igrati protiv kapitena naše reprezentacije Maje Ognjenović i jedne od najboljih odbojkašica sveta Tijane Bošković.

Ezačibaši je trenutno treći u turskom prvenstvu sa sedam pobeda iz devet mečeva. Iza sebe ima 16 titula šampiona Turske, devet puta su osvojili nacionalni kup, dva puta titulu klupskog prvaka sveta i jednom su osvojili Ligu Evrope, uz više učešća na fajnal foru. Uz Vakifbank i Fenerbahče, predstavljaju veliku trojku ženske odbojke u Turskoj, klubove koji ulažu veliki novac u pojačanja.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Related posts

Leave a Comment