PROMOCIJA KNJIGE 30 SRPSKIH “ZAŠTO” DRAGANA MILOŠEVIĆA

U organizaciji Gradska biblioteka Lajkovac, u četvrtak, 18. novembra od 18 časova, u  svečanoj sali  Gradske kuće u Lajkovcu biće održana promocija knjige 30  srpskih „ZAŠTO”, autora Dragana M. Miloševića.

Promocija četvrte autorove knjige, 30 srpskih „ZAŠTO“, biće drugi susret autora sa lajkovačkom književniom publikom.

30 srpskih „ZAŠTO“ je knjige koja na određeni način predstavlja nastavak autorovog spisateljskog nastojanja da kultura sećanja i zahvalnosti konačno nadvlada u Srbiji „kulturu“ zaborava i nezahvalnosti.

U susret lajkovačkoj promociji knjige, koja je maksimalno okupirala pažnju javnosti, autor Dragan Milošević je za portal lajkovacnadlanu.rs pojasnio ideju knjige:

“To je knjiga koja pre svega skreće pažnju čitaocu da u ovom vremenu-nevremenu, kada se vrše intenzivni i sistematski pokušaji prekrajanja istorije, nije više dovoljno samo temeljno proučiti nacionalnu istoriju, već je krajnje vreme da se iz novostečenih saznanja što efikasnije izvuku najracionalnije pouke kako se greške ne bi ponavljale, i da se na najpozitivnijim vrednostima iz  prošlosti obnovljaju srpska država i društvo, stvarajući tako optimalne uslove za izvesniju budućnost.”

30 eseja nove knjige su autorovi pozivi i obrazloženja da 30 aktuelnih tema ne budu više u senci nekih drugih manje važnih, ili da se sporo rešavaju bez vođenja računa o faktorima kao što su prostor i vreme. „Zašto je zanemarena Vinča, metropola praistorijske kulture“, „Zašto su mošti kralja Milutina van Srbije“, „Zašto Srbija ne ozvaniči svoju srednjevekovnu državnost“, „Zašto se u Srbiji Dan primirja ne proslavlja kao Dan pobede“, „Zašto je zaboravljen biološki rat Centralnih sila protiv Srbije 1914/1915“, „Zašto Dubrovnik i Cavtat nisu više srpske primorske lepotice“, „Zašto se ne prestane sa izjednačavanjem četnika i ustaša“, „Zašto Englezima ne preba verovati, „Zašto tako Ameriko“, „Zašto ne znamo i ne poštujemo himnu Srbije“, „Zašto je u đačkim udžbenicima sve manje ljubavi prema Otadžbini“, „Zašto ne sme biti odricanja ni pedlja od Kosova i Metohije…eseji su koji će svakako zainteresovati veliki broj ljubitelja knjige i u Lajkovcu kao što se to upravo događa, ne samo u Srbiji već i širom srpske dijaspore.

Za samo mesec dana od objavljivanja knjige, održane su  promocije u Beogradu, Bačkoj Palanci, Majdanpeku i Krupnju kao i gostovanje autora na RTS-1, TV Studio B, TV Hepi“, TV Vesti, Tv Palma Plus, Radio BUM, a posle Lajkovca slede promocije i nastupi u Nišu, Bečeju, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Loznici, Lazarevcu, Obrenovcu, Gradiški, Prijedoru…napomenuo je autor.

Ako želite da dobijete odgovore na 30 srpskih “zašto”, onda svakako nemojte propustiti lajkovačku promociju knjige Dragana Miloševića, koja će se u četvrtak od 18 časova održati u Gradskoj kući u Lajkovcu.

Related posts

Leave a Comment