PLASMAN ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U POLUFINALE KUPA SRBIJE

I u drugoj četvrtfinalnoj utakmici lajkovačke odbojkaške dame savladale su beogradski Partizan i tako se plasirale u polufinale Kupa Srbije. Pobedile su sa 3:1, po setovima 27:25, 23:25, 25:20 i 25:12, a podsećamo da su prvi meč u Zemunu dobile sa 3:2.

I ovog puta Partizan je pružio dobar otpor, potovo u prva dva seta.

Prvi set je bio potpuno izjednačen, gošće su imale i set loptu na 24:23, ali su onda Lajkovčanke napravile preokret i poenima Anice Kutlešić, od kojih je drugi bio as servis, a zatim i sa dva poena izuzetno talentovane Aleksandre Uzelac, dobile ovaj važan deo meča.

U drugom, takođe vrlo izjednačenom setu, odbojkašice Železničara su ispustile četiri poena prednosti u sredini ovog perioda igre, da bi Partizan na samom kraju poenima Ševarike dobio set. Uzvratile su pulenke Branka Kovačevića u trećem delu igre, posle 15:15 dobile su četiri uzastopna poena i tu razliku održale do kraja. Izgleda da je tada definitivno slomljen otpor Beograđanki, do izražaja je došao kvalitet našeg sastava jer je Železničar četvrti set dobio sa velikom razlikom.

U sastavu Železničara najefikasnije su bile Uzelac sa 24, Mirosavljević sa 19 i Batinić sa 18 poena, dok je Kutlešić upisala 7, Milojević 6, Antonijević 5 i Savićević 2 poena. Knežević večeras nije bila u sastavu.

Poznata su tri polufinalista: Crvena zvezda, TENT i Železničar. Četvrti će najverovatnije biti Ub jer je večeras u Subotici dobio Spartak sa 3:0, revanš je 16. novembra.

Related posts

Leave a Comment