LAJKOVČANKA STEFANA PAKIĆ BRILJIRA U SVETU ODBOJKE

Još jedna vest iz sveta odbojke naglasila je značaj Lajkovca na već definisanoj odbojkaškoj mapi Srbije. Zvezda je ovoga puta mlada i izuzetno talentovana odbojkašica OK TENT iz Obrenovca Stefana Pakić iz Lajkovca, 15.-to godišnja gimnazijalka, koja je sa kadetskom reprezentacijom Srbije upravo ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo.

Stefana je jedna od retkih, ako ne i jedini lajkovački sportista olimpijskog sporta, koji sada po drugi put odlazi na jedan takmičarski evropski šampionat. Prošli put je putovala u Italiju, gde se od 13.-21. jula u Trstu održavalo Evropsko prvenstvo, na kojem je pionirska odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put učestvovala.

Naime, na upravo završenom Balkanskom prvenstvu (turnir BVA I runda kvalifikacija) koje se održavalo u Balikeširu u Turskoj, sa kadetskom reprezentacijom Stefana Pakić iz Lajkovca ostvarila je plasman na XIV EP 2020. Pobedile su domaćina, reprezentaciju Turske, aktuelnog prvaka Balkana, pred prepunom halom, od par hiljada turskih navijača ubedljivim rezultatom 3:0. Do finala u Balikeširu došle su pobedivši Grčku, Rumuniju i Bugarsku uz samo jedan izgubljen set. Evropsko prvenstvo 2020 za kadetkinje održava se u Podgorici od 1.-09. avgusta.
Inače Stefana je bila član OK Železničar iz Lajkovca, a od 2016.-2018.-te godine bila je igrač Crvene zvezde i dve godine je svaki dan putovala iz Lajkovca za Beograd na treninge i utakmice. Od 2018.godine je član OK TENT iz Obrenovca.

Izrazito talentovana i perspektivna odbojkašica Stefana Pakić ima 15 godina, učenik je prve godine Gimnazije u Obrenovcu i odbojkašica je OK TENT Obrenovac. Kao kapiten pionirske ekipe OK TENT u maju je ponela pehar državnog šampiona 2019. godine, sa kadetskom ekipom OK TENT osvojila je srebrnu medalju na državnom prvenstvu (jun 2019). Trenutno je kapiten kadetske i juniorske ekipe OK TENT i najmlađi igrač prvog tima OK TENT. Debitovala je sa 14 godina u Super ligi Srbije. Sa pionirskom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji u julu ove godine bila je najbolji server Evrope i drugi poenter Evrope. Na Balkanskom prvenstvu 2018. i 2019.godine, izabrana je u idealan tim Balkana i dobila nagradu za najboljeg primača Balkana.

Stefanu je sinoć po povratku iz Turske na aerodromu dočekala njena porodica, koja kontinuirano pokazuje maksimalnu požrtvovanost i pruža punu podršku svojoj princezi, koja je njihov ponos, a i princeza i heroina Lajkovca, “energetičarki” i Srbije.

Stefana je prepuna utisaka i presrećna što je Ženska kadetska reprezentacija Srbije, koju čine igračice rođene 2004. i mlađe, ostvarila plasman na prvenstvo Evrope 2020, osvojivši prvo mesto na turniru BVA I runde kvalifikacija za XIV EP 2020. Naglašava i da za njen klub i nju lično uspeh u Balikeširu ima poseban značaj, jer su zaista pokazale svoj maksimum, posebno pobedom reprezentacije Turske, aktuelnog prvaka Balkana.

Related posts