ZADRUGAR UZEO PRVI BOD LIDERU

U Lajkovcu je danas viđena najbolja utakmica ove sezone, u kojoj je lider Kolubarsko-mačvanske zone Budućnost Krušik prvi put posle 10 kola prepustio bod svom suparniku. Preciznije, Zadrugar ga je zasluženo osvojio, dva puta sustižući prednost gostiju. Konačan rezultat 2:2, poluvreme 1:1.

Strelci za Zadrugar bili su Vlada Jerinić u 42. i Uroš Jerinić u 89. minutu, dok je oba gola za Valjevce postigao Strahinja Sofronić – u 22. i 59. minutu. Gosti su od 83. minuta imali igrača manje na terenu jer je napadač Đorđević dobio drugi žuti karton u razmaku od četiri minuta, zbog nesportskog ponašanja.

Do sada najuspešniji tim ove sezone otvoreno i napadački ušao je u današnju utakmicu, što je rezultiralo vođstvom već u 22. minutu. Posle tog gola Zadrugar je zaigrao dosta agresivnije, pokušavajući da izjednači rezultat, što se isplatilo u 42. minutu pogotkom najboljeg strelca zeleno-belih Vlade Jerinića. Početak drugog poluvremena identičan prvom – Valjevci ga dobro otvaraju i u 59. minutu ponovo vode preko sjajnog strelca Sofronića, dobro poznatog Lajkovčanima, jer je u nekoliko navrata igrao za Železničar. Posle toga Lajkovčani preuzimaju inicijativu, od 83. minuta imaju i igrača više, što su iskoristili  tako da iz jedne kontre u finišu utakmice mladi Uroš Jerinić uspeva da savlada golmana gostujućeg tima Milinkovića.

Očigledno da je Zadrugar bio izuzetno motivisan na utakmici protiv vodeće ekipe, igrao je bolje nego ranije i zasluženo postao prvi tim koji je uzeo bod iskusnoj i kvalitetnoj ekipi Budućnosti, koja iza sebe ima deset pobeda, većinu ubedljivim rezultatom.

Zahvaljujući prethodnim dvema pobedama i današnjem bodu Zadrugar je na osmom mestu sa 12 bodova, dok su sa po 8 bodova Železničar i Strmovo su na začelju tabele, zajedno sa Borcem iz Lešnice. Prvoplasirana Budućnost Krušik ima 31 bod, sledi Vrelo Sport sa 23 i OFK Divci i Mladost Prnjavor sa po 22 boda.

Sledeće nedelje od 13 časova igra se lajkovački derbi između Železničara i Zadrugara, domaćin je Železničar, dok Strmovo u subotu očekuje još jedan težak meč – u goste dolazi Vrelo.

Related posts

Leave a Comment